„Teeme Koos 01/2019” on ajakiri. Ajakirja seisukord: uus.
Toimetaja: Violeta Barysienė.
Leedu keelest tõlkinud Tiiu Sandrak.
Keeletoimetaja: Triin Jürgenstein. Fotod: Artūras Barysas.
Mis võib veel maitsvam olla kui võiga määritud rukkileiva viil või imepehme saiakonts värske meega? Kui midagi üldse, siis vaid endaküpsetatud koduleiva käär.
Leib on vaat et kõige sagedamini esindatud söögipoolis meie toidulaual, ent ise küpsetame leiba harva. Tihti takistab meid eksiarvamus, et leivaküpsetus on keeruline ja võtab palju aega. Kahtlemata pole koduleiva küpsetamine vaid poole tunni töö, kuid kõige rohkem aega kulub ikkagi taina kerkimisele ja ahjus küpsetamisele, seega ei võta valmistamise töö ise küll palju aega. Ent saadav nauding on kirjeldamatu. Kodu, mis lõhnab endasõtkutud ja küpsetatud leiva järele, pole lihtsalt neli seina, vaid hubane ja soe pesapaik, kus tajud pere õlatunnet ja koosolemise õnne. Ja kui murrad kannika auravat ja lõhnavat leiba-saia, pole seda tunnet võimalik sõnadesse panna ...
Kui leiva- ja saiaküpsetamise kunst on Sinu jaoks uus asi, alusta kõige lihtsamatest retseptidest: vali tainas, mida kergitatakse kuivpärmiga ja mida küpsetatakse mitte pätsina plaadil, vaid vormi sees. Küpseta lõhnav sibula, rosmariini ja oliividega või mee ja köömnetega maitsestatud kodusai, proovi tatra- ja õllesaia. Kui kogemust juba rohkem, küpseta itaaliapärane ciabatta, mooniseemnete või pestoga vääristatud palmik, valmista keedutainast piimasai ja seesamiseemnetega sai. Kui oled lihtsamad saiad ära söönud, on aeg ka esimene juuretis valmis teha. Seejärel saab juba hakata mitmete endisaegsete retseptide järgi rukkileiba küpsetama. Tasub tõesti proovida kõiki neid leibu: klassikalist rukkileiba, linnaseleiba, seemnetega leiba või sinepiga nisuleiba.
Piisab, kui proovida mõned meie pakutud retseptid läbi ja Sa veendud, et kõige raskem pole mitte küpsetamine, vaid pärast lõhnava pätsi ahjust võtmist iseenda taltsutamine, et mitte kogu sooja saia või leiba kohe nahka pista... Enne tööle asumist on kõige tähtsam veidi aega võtta ja tutvuda mõne lihtsa leivaküpsetuse põhitõega, millega seekord oma järjekordset ajakirjanumbrit alustamegi.
Ajakirjaga „Teeme Koos 01/2019” seonduvad märksõnad: toiduvalmistamine, toiduretseptid, nõuanded, ajakirjad
„Teeme Koos 01/2019” on ajakiri, 51 lk; 17,0 × 24,0 cm; ↔ 0,3 cm; 100 g.
Ajakiri „Teeme Koos 01/2019” on hetkel laost otsas.
Ajakirja „Teeme Koos 01/2019” ilmumisandmed: Septyni Menai, 2019
Teeme Koos 06/2018
4.90
Koržetsi kalaraamat
15.95
Korilase käsiraamat II
11.99
Paleo toitumine
27.97
Salat, mu arm
27.97
Koržetsi kalaraamat
22.92
Supra
24.90
Nadja Viinis
15.90
Hullult hõrgud hoidised
23.93
Paastuköök
19.79
100 võikreemist lille
24.42
Hoidistaja salaraamat
17.97
Toit, kirg
21.70
100 magustoitu
14.90
Minu pidu
12.90
Veise- ja lambaliharoad
24.90
Eesti kokkade kokaraamat
19.90
Talvesmuutid
26.96
Söö end terveks
7.90
Jõulud
14.74
Lean in 15
19.91
Tulge külla!
24.90
Väike kringliraamat
23.93
Väike marjakoogiraamat
22.50
Setost saarteni
21.70
Õunatoidud
11.90
Peipsimaa köök
23.93
Hiina toidud
12.92
Kalakoka ABC
12.92
Sahver: hoidised
14.74
Minu India köök
19.99
Osta 5
19.95
Kohupiim ja kodujuust
12.50
Tatratoidud 2
10.90
Brokoli ja lillkapsas
12.90
Ideaalvormi teejuht
17.97
Räim ja heeringas
15.50
Väike kringliraamat
16.96
Salatit? Alati!
27.97
Kirss tordil
24.94
Koogiga pai
24.90
Võileivatordid
24.90
Rõõm toidust
24.74
Taimne toidulaud
22.99
Jooga köögis 2
19.90
Minu ablas kõhubeebi
19.90
Sööme kala
19.90
© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525