Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: JõuludKokaraamatudToiduained, joogid

Kööginurk, detsember 2009
Jõuluroad • retseptid • nõuanded


„Kööginurk, detsember 2009” on pehmekaaneline raamat sarjast Kööginurk. Raamatu seisukord: kasutatud.

Kööginurk, detsember 2009 Jõuluroad • retseptid • nõuanded kaanepilt – front cover

Hind: 6.90


Peatoimetaja: Violeta Barysienė.


Leedu keelest tõlkinud Tiiu Sandrak.


Keeletoimetaja: Triin Jürgenstein.


Sarja nimetus: Kööginurk.




„Kööginurk, detsember 2009” – tutvustus


Tere, hea lugeja!

Taas on sügis peagi läbi. Akna taga valitsevad veel viimased pikad ja pimedad sügisõhtud, kuid varsti saabub esimene külm, talvine tähistaevas... Kui hea on süüdata hubases toas advendiküünal ja koos kodustega istuda teed jooma, juttu puhuma, uudiseid ning mõtteid vahetama... ja muidugi unistada eelseisvatest pühadest. Enne jõule on ju väga palju vaja teha: kodu on vaja põhjalikult pesta, puhastada, kaunistada, valida välja kõige kaunim jõulupuu, otsustada, mida lauale panna, teha ostunimekiri, toiduained osta... Samas ootab ees veel ka midagi lõbusat- peoroogade valmistamine. Jõululaud on jõulupühade lahutamatu osa, just nagu ehitud kuusk ja jõuluvana.

Igal maal on omad jõuluroad: hispaanlannad kostitavad sel õhtul oma perekonda kalkunipraega, sakslased ja taanlased õuntega täidetud hanepraega ja inglased ei kujuta jõululauda ette ilma jõulupudingita. Kuid kõigi Euroopa maade jõululaudadel on üks ühine omadus: vähemalt jõuluõhtul on toit rikkalik ja sel ajal valmistatakse kindlasti vähemalt üks pidulik soe söök. Ei tea, kust on pärit komme katta jõulupühade ajal suuri pidulaudu? Võibolla roomlastelt, kes tähistasid sel päeval talvist pööripäeva, mil vein voolas jõgedena ja lauad olid lookas hea-parema all? Võibolla aga meie endi esivanematelt, kes jõululauda istudes jätsid selja taha pika advendikuu paastuaja.

Oli kuidas oli, kuid tänapäeval on peaaegu kõigis Euroopa riikides komme jõulupühade ajal süüa-juua rikkalikult.

Nii et ees on ootamas kodu koristamine ja jõuluroogade valmistamine. Pole kerge ülesanne või kuidas? Mõnikord on tunne, et tavalisel surelikul pole lihtsalt võimalik laitmatut jõulupidu ette valmistada, sest ei jätku aega, jõudu ega raha. Muidugi, kui püüad teha kõik mõne päevaga enne pühi, siis see ilmselt ei õnnestu. Kuid võid ju juba praegu alustada ja jõulupöörisesse tõmmata kogu oma perekonna: kodu puhastamine, toiduainete nimekirja koostamine, ostmine, kuuse otsimine ja kõik ülejäänud peo-eelsed talitused on põnevad ja meeldivad tegevused, kui teete neid üheskoos, sõbralikult ja mis peaasi – õigel ajal.

Peo planeerimise juures on oluline ka rahaline pool. Sa võid ju pähkleid, seeni, rosinaid ja muid selliseid asju varem valmis osta. Lisaks sellele ei tasuks kingituste ostmist viimasele hetkele jätta. Ja kui sa silmitsed tähelepanelikult jõululauda, ais märkad, et toidud pole sugugi kallid: heeringas, sibul, õunad ja peedid ei maksa üldse nii palju kui trühvlid. Aga näiteks hane või vääriskala valmistavad paljud inimesed vaid kord aastas... kas me ei või siis ennast kordki hellitada? Kas võib võrrelda selle päeva kulutusi ja vaeva rõõmuga, mida helge ja vahva jõulupidu toob? Ootame ju jõuluajal midagi enamat kui ainult kingitusi. Soovime naasta oma lapsepõlve, mil elu oli nii lihtne ja täiskasvanu kohustused meid veel ei rõhunud. Ja samuti tahaks loota, et jõulupühade rõõmu, lõbutsemise, dekoratsioonide ja tulede taga on midagi enamat, midagi väga tähtsat – otsekui elu-, lootuse-ja õnnevõti.
Jõuluaeg läheneb. Saabub tasa kaugelt koos esimese advendiküünlaga, pühaderüüs tänavatega, esimeste lumehelvestega...

Helgeid ja rikkalikke jõulupühi, hea lugeja!


Raamatu „Kööginurk, detsember 2009” sisukord


JÕULUÕHTU PEOLAUD
Moonikook mandlitega
Seenesupp
Seenepallid
Peedisalat köömnetega
Peedikallerdise-lestasalat
Kapsa-oasalat
Jõuluaegne seenesalat
Heeringas köögivilja ja rosinatega
Heeringas ploomide ja kreeka pähkliga
Heeringapirukas
Seemnetemp

SUUPISTED
Kalapuding
Õunapommid kanalihaga
Kanamaksarull
Pikantsed kanarullid
Pidulik pasteet
Liharull puravikega

SALATID
Täidetud sidrunid
Caesari salat
Pidulik kanasalat
Pardilihasalat
Keele-baklažaanisalat
Keele-seenesalat
Keele-õunasalat
Singi-mädarõikasalat

PRAED
Žemaidipärane koha
Part ubadega
Täidetud kanarullid
Kanakoivad
Pähklikana
Õunad veinimarinaadis
Keel puuviljaga
Liharullid kapsaga
Liharull täidisega
Vasikaliha seentega
Peekon köögiviljaga

MAGUSTOIDUD
Jõhvikaküpsised
Šokolaadimuffinid
Piparmündiküpsised
Kardemonimaitseline kakao
Liköörikeeks
Prantsuse šokolaaditort
Šokolaadi-pähklipuding


Raamatuga „Kööginurk, detsember 2009” seonduvad märksõnad: kokaraamatud, toiduretseptid



Raamatu „Kööginurk, detsember 2009” tehnilised andmed


„Kööginurk, detsember 2009” on pehmekaaneline raamat, 50 lk; 16,9 × 24,0 cm; ↔ 0,2 cm; 101 g.


Raamat „Kööginurk, detsember 2009” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.


Raamatu „Kööginurk, detsember 2009” ilmumisandmed: Septyni Menai, 2009

Ostan „Kööginurk, detsember 2009” hinnaga 6.90



Veel üllitisi „Kööginurk, detsember 2009” autori(te)lt:





Soovitame lisaks väljaandele „Kööginurk, detsember 2009” vaadata ka neid trükiseid:


Jõulud
Jõulud

14.74


Jõulud
Jõulud

7.97


Jõuluaeg
Jõuluaeg

17.90






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525