Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: KokaraamatudToiduained, joogid

Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid


„Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” on kõvakaaneline raamat. Raamatu seisukord: uus.

Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid kaanepilt – front cover

Toode on kahjuks juba kellegi teise ostukorvis.



Autorid: Pille Enden, Tiina Lebane.


Toimetanud Velve Saar. Kujundanud Mai Grepp. Fotod: Jaan Heinmaa, Mai Grepp.




„Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” – tutvustus


Küpsetamine teeb õnnelikuks!

Juba mõnda aega räägivad psühholoogid stressisöömise kõrval ka stressiküpsetamisest, aga hoopis vastupidiselt suunalt – nimelt küpsetamisest kui stressi maandavast tegevusest, mis võimaldab samaaegselt nii lõõgastuda kui ka olla produktiivne.

On hea teada, et midagi nii tavalist ja lihtsat kui küpsetamine võib meie emotsioone sel määral mõjutada. Toiduainete puudutamist, eriti aga kätega taina sõtkumist peetakse lausa teraapilise toimega tegevuseks. Millegi loova tegemine oma kätega, seejuures täielikult tegevusele keskendudes – kaaludes ja mõõtes toiduainete koguseid ja lisamise järjekorda, jälgides kella ja tegevuse etappe – hoiame meeled eemal igapäevaprobleemidest ning muust, mis meid häirib ja muretsema paneb. Seevastu kõik küpsetamisega seonduv, alates taina segamisest ja sõtkumisest kuni ahjust heade aroomide kööki valgumise ja rõõmutundeni tulemuse üle, aitab meil kõiki oma meeli stimuleerida.

Leib on eestlasele traditsiooniliselt rukkijahust ja tumedam küpsetis, sai nisujahust ja heledam. Aasta-aastalt avardavad maailma maitsed meie kogemusi ja muude maade heledaid leibu nimetame Maarjamaalgi iseenesestmõistetavalt leibadeks. Seetõttu on ka raamatu pealkiri „Leiva-aabits”. Aabitsa mõõtu raamatust leiad:
• põhjaliku õpetuse nii rukki- kui ka nisujuuretise valmistamiseks, kasutamiseks ja säilitamiseks;
• rukkileibade, sealhulgas Borodino leiva valmistamise õpetuse;
• kuklite ja krõbeleibade retsepte;
• saiade, sealhulgas populaarsete poti- ja rebitud saiade retsepte;
• eri jahudega karaskite ja sepikute retsepte;
• teiste rahvaste ehk etnoleibade retsepte;
• ahvatleva valiku leivavõietest.

Niisiis, retsept rahutu päeva õhtuks: pane kaussi jahu ja vedelik, maitseained ja ehk ka veidi pärmi ning hakka puulusikaga tainast segama. Siis sõtku seda kätega, rahulikult ja mõnuga. Seejärel võta veidi aega taina kergitamiseks ning lõpuks ahmi ahjust tulvavaid aroome. Kõige tipuks naudi oma kätetöö tulemust, ahjusooja küpsetist ning tunned, kuidas stress sulab nagu šokolaad!



Raamatu „Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” sisukord

Raamatu „Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.


Raamatuga „Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” seonduvad märksõnad: leib, leivategu, sai, sepik, karask, pagaritooted, taignad, kokaraamatud



Raamatu „Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” tehnilised andmed


„Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” on kõvakaaneline raamat, 176 lk; 17,6 × 24,7 cm; ↔ 1,4 cm; 569 g.


Raamat „Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.


Raamatu „Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” ilmumisandmed: Rahva Raamat, 2018


ISBN/EAN: 9789949729197 (978-9949-7291-9-7)



Veel üllitisi „Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” autori(te)lt:


Kama
Kama

14.90


Osta 5
Osta 5

19.95


Pajaroad
Pajaroad

24.90


Pudrud
Pudrud

15.95

Desserdid
Desserdid

27.97


Suupisted
Suupisted

14.74





Soovitame lisaks väljaandele „Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” vaadata ka neid trükiseid:


Supra
Supra

24.90


Minu pidu
Minu pidu

12.90






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525