„Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” on kõvakaaneline raamat. Raamatu seisukord: uus.
Toode on kahjuks juba kellegi teise ostukorvis.
Autorid: Pille Enden, Tiina Lebane.
Toimetanud Velve Saar. Kujundanud Mai Grepp. Fotod: Jaan Heinmaa, Mai Grepp.
Küpsetamine teeb õnnelikuks!
Juba mõnda aega räägivad psühholoogid stressisöömise kõrval ka stressiküpsetamisest, aga hoopis vastupidiselt suunalt – nimelt küpsetamisest kui stressi maandavast tegevusest, mis võimaldab samaaegselt nii lõõgastuda kui ka olla produktiivne.
On hea teada, et midagi nii tavalist ja lihtsat kui küpsetamine võib meie emotsioone sel määral mõjutada. Toiduainete puudutamist, eriti aga kätega taina sõtkumist peetakse lausa teraapilise toimega tegevuseks. Millegi loova tegemine oma kätega, seejuures täielikult tegevusele keskendudes – kaaludes ja mõõtes toiduainete koguseid ja lisamise järjekorda, jälgides kella ja tegevuse etappe – hoiame meeled eemal igapäevaprobleemidest ning muust, mis meid häirib ja muretsema paneb. Seevastu kõik küpsetamisega seonduv, alates taina segamisest ja sõtkumisest kuni ahjust heade aroomide kööki valgumise ja rõõmutundeni tulemuse üle, aitab meil kõiki oma meeli stimuleerida.
Leib on eestlasele traditsiooniliselt rukkijahust ja tumedam küpsetis, sai nisujahust ja heledam. Aasta-aastalt avardavad maailma maitsed meie kogemusi ja muude maade heledaid leibu nimetame Maarjamaalgi iseenesestmõistetavalt leibadeks. Seetõttu on ka raamatu pealkiri „Leiva-aabits”. Aabitsa mõõtu raamatust leiad:
• põhjaliku õpetuse nii rukki- kui ka nisujuuretise valmistamiseks, kasutamiseks ja säilitamiseks;
• rukkileibade, sealhulgas Borodino leiva valmistamise õpetuse;
• kuklite ja krõbeleibade retsepte;
• saiade, sealhulgas populaarsete poti- ja rebitud saiade retsepte;
• eri jahudega karaskite ja sepikute retsepte;
• teiste rahvaste ehk etnoleibade retsepte;
• ahvatleva valiku leivavõietest.
Niisiis, retsept rahutu päeva õhtuks: pane kaussi jahu ja vedelik, maitseained ja ehk ka veidi pärmi ning hakka puulusikaga tainast segama. Siis sõtku seda kätega, rahulikult ja mõnuga. Seejärel võta veidi aega taina kergitamiseks ning lõpuks ahmi ahjust tulvavaid aroome. Kõige tipuks naudi oma kätetöö tulemust, ahjusooja küpsetist ning tunned, kuidas stress sulab nagu šokolaad!
Raamatu „Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.
Raamatuga „Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” seonduvad märksõnad: leib, leivategu, sai, sepik, karask, pagaritooted, taignad, kokaraamatud
„Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” on kõvakaaneline raamat, 176 lk; 17,6 × 24,7 cm; ↔ 1,4 cm; 569 g.
Raamat „Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.
Raamatu „Leiva-aabits: saiad, leivad, sepikud, karaskid, kuklid” ilmumisandmed: Rahva Raamat, 2018
ISBN/EAN: 9789949729197 (978-9949-7291-9-7)
Parimad salatid
16.90
Jogurtiraamat
9.90
Salatiraamat
9.90
Pereköögi kokaraamat
27.97
Sõstratoidud
6.96
Magus maasikaaeg
7.97
Vorstiraamat
7.97
Väike küpsisekoogiraamat
16.96
Poisid köögis 2
16.96
Kõrvitsatoidud
14.74
Taimetoidud kõigile
18.81
Marineeritud hoidised
22.22
Lapsed köögis
24.42
Kodukirja parimad koogid
24.42
Kurk salatisse ja purki
14.94
Võrratud koogid
22.92
100 grillrooga
14.94
Kama
14.90
Magus maasikaaeg
14.74
Täiuslik pirn
14.74
Maapirnitoidud
14.74
Pähklipureja mõnus elu
19.91
Ingver: väega toidud
14.74
Tsitrustega köögis
27.97
Võileivatordid
24.90
Moodsad moosid
34.94
Väike marjakoogiraamat
22.50
Kingi maitseid
27.97
Kalakoka ABC
12.92
Osta 5
19.95
Laste kokaraamat
19.79
Kiirelt ja tervislikult
17.97
Jogurtiraamat
16.96
Tarretatud piduroad
17.90
Seeneraamat
14.90
Kirsi- ja ploomikoogid
21.70
Vorstiraamat
19.79
Pereköögi kokaraamat
34.94
Pajaroad
24.90
100 kooki 3
24.74
Tomatiraamat
17.97
Kasulikud kapsaroad
13.90
Sõstraraamat
17.97
Juurikad potti
14.94
Pudrud
15.95
100 linnuliharooga
24.94
Suvetoidud
29.79
Hea enesetunde road
16.96
Äripäeva õhtusöögid
19.90
Kodused kastmed
14.90
Leivad, saiad, sepikud
34.94
Pannkoogid ja vahvlid 2
21.70
Plaadikoogid ja -pirukad
24.94
Poisid köögis 2
23.93
Parimad kodused pirukad
23.93
Sügistoidud
27.97
Desserdid
27.97
Väike küpsisekoogiraamat
24.94
Sõstratoidud
13.93
Õunatoidud
11.90
Meie pirukad
29.92
Pille köök
17.97
Kohupiim ja kodujuust
12.50
Mesi: tarust taldrikule
19.91
Suupisted
14.74
Parimad salatid
24.90
100 magustoitu
14.90
100 kooki 2
24.74
Salatiraamat
14.90
Tordiraamat
34.90
Vanaemade kokaraamat
34.94
100 kooki Pereköögist
24.74
Koržetsi kalaraamat
15.95
Korilase käsiraamat II
11.99
Paleo toitumine
27.97
Vana aja retseptiraamat
24.74
Salat, mu arm
27.97
Koržetsi kalaraamat
22.92
Supra
24.90
Hullult hõrgud hoidised
23.93
Paastuköök
19.79
100 võikreemist lille
24.42
Hoidistaja salaraamat
17.97
Toit, kirg
21.70
Toiduga vähi vastu
34.94
Minu pidu
12.90
Veise- ja lambaliharoad
24.90
Eesti kokkade kokaraamat
19.90
Võileivad
1.40
Talvesmuutid
26.96
Söö end terveks
7.90
Lean in 15
19.91
Tulge külla!
24.90
Taimetoidud
21.90
Armastusega Kihnust
24.94
Setost saarteni
21.70
Tänavatoit
24.94
Peipsimaa köök
23.93
Hiina toidud
12.92
Sahver: hoidised
14.74
Minu India köök
19.99
Tatratoidud 2
10.90
Brokoli ja lillkapsas
12.90
Söögivahetund
24.90
Ideaalvormi teejuht
17.97
Kaval kokk
17.90
Räim ja heeringas
15.50
Väike kringliraamat
16.96
Väega toidud
21.70
Salatit? Alati!
27.97
Kirss tordil
24.94
Koogiga pai
24.90
Rõõm toidust
24.74
Kodune kondiitrikunst
23.32
Minu ablas kõhubeebi
19.90
Sööme kala
19.90
Üllatuskoogid
14.50
© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525