„Vürtsikas elu” on kõvakaaneline raamat. Raamatu seisukord: uus.
Hind: 22.77
Autor: Toivo Niiberg.
Tekstiautor: Ivo Ivari.
Toimetanud Ele Jaagusoo. Kujundanud Alar Kitsik.
Arvatakse, et vürtse vajavad võrdselt kõik meeled ja keeled …
Tänapäeva uuringud näitavad, et eestlased tarbivad soola toitude maitsestajana üle igasuguste normide. Eestlane tarbivat keedusoola 30 ja rohkem grammi päevas. Samas on keedusool meile igapäevaselt väga vajalik, kuid selle norm on 5 g päevas. Vajaliku soola saaksime kätte ka oma põhitoidust ehk magedast toidust. Looduses ei ole halba kolesterooli; kolesterool muutub suureteraliseks ning hakkab meie organismis ladestuma ja veresooni ummistama just liigse keedusoola tarbimise tulemusena. Just klassikalised vürtsid ja levinumad vürtstaimed on need, mis vähendavad toitude maitsestamisel keedusoola lisamise vajadust. Kõik vürtsid ja maitsetaimed on suuremal või vähemal määral ravimtaimed ning seda juba aastatuhandeid. Kõige enim on vürtse kasutatud mitmesuguste ravimmikstuuride valmistamisel ja seda Euroopas keskaegsetes kloostrites. Näiteks on korralikus benediktiinis 27 erinevat vürtsi. Benediktiin on aromaatne 43% alkoholisisaldusega liköör, mida hakati valmistama 16. sajandil Normandias benediktlaste kloostris. Ka korralikud vene viinad, mida poodides leidub harva, sest nad on üsna kallid, sisaldavad oma koostises 8–15 erinevat maitseainet. Eestlaste seas on vast kangematest ürdijookidest kõige populaarsemad Vana Tallinn, Riia Palsam ja Jägermeister. Idamaades tagab rohke vürtside tarbimine toitude parema säilivuse, hävitades ning pidurdades samal ajal igasuguste bakterite paljunemist. Pole ka imestada, et Indias ja Tais olles imbud mõne päevaga karri lõhnast läbi ning see lõhn saadab sind pärast kodumaale tagasi saabumist veel nädal-paar. Teisalt ei tohi unustada, et mitmesugused maitseained ja vürtsid (sinep, pipar, nelk, kaneel, muskaatpähkel, piparmünt) on tihti allergeeniks.
EI LIIGSELE SOOLATARBIMISELE! HEAD VÜRTSIKAT JA MAITSEKÜLLAST, AGA MAGEDAMAT PIKKA ELU!
Raamatu „Vürtsikas elu” tiitellehel on ka tekst „Hea lõhn maskeerib nii elu, hinge kui ihu lehad ja teeb söögiks kõlbmatu söödavaks ...”
Raamatu „Vürtsikas elu” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.
Raamatuga „Vürtsikas elu” seonduvad märksõnad: haridus, ilukirjandus, kokaraamatud, tervishoid
„Vürtsikas elu” on kõvakaaneline raamat, 152 lk; 17,7 × 23,7 cm; ↔ 1,1 cm; 427 g.
Raamat „Vürtsikas elu” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.
Raamatu „Vürtsikas elu” ilmumisandmed: Atlex, 2023
ISBN/EAN: 9789916620298
Ostan „Vürtsikas elu” hinnaga 22.77
Sügavkülmutamine
19.91
Imelised puud ja põõsad
37.97
Ravivad seened
27.79
Sügavkülmutamine
21.70
Hapendamine
27.97
Sõbraks olemise kunst
24.94
Abielu eesti moodi
12.90
Säilitamine
17.90
Lilleõite keel ja meel
17.71
Kodused rüüped ja napsud
17.90
Kasulikud pähklid
17.97
Maitsvad lilled
19.91
Koržetsi kalaraamat
15.95
Korilase käsiraamat II
11.99
Vana aja retseptiraamat
24.74
Salat, mu arm
27.97
Koržetsi kalaraamat
22.92
Supra
24.90
Nadja Viinis
15.90
Hullult hõrgud hoidised
23.93
Paastuköök
19.79
100 võikreemist lille
24.42
Hoidistaja salaraamat
17.97
Toit, kirg
21.70
Toiduga vähi vastu
34.94
100 magustoitu
14.90
Minu pidu
12.90
Veise- ja lambaliharoad
24.90
Eesti kokkade kokaraamat
19.90
Võileivad
1.40
Talvesmuutid
26.96
Söö end terveks
7.90
Jõulud
14.74
Lean in 15
19.91
Tulge külla!
24.90
Taimetoidud
21.90
Väike kringliraamat
23.93
Armastusega Kihnust
24.94
Väike marjakoogiraamat
22.50
Setost saarteni
21.70
Õunatoidud
11.90
Tänavatoit
24.94
Peipsimaa köök
23.93
Hiina toidud
12.92
Kalakoka ABC
12.92
Sahver: hoidised
14.74
Minu India köök
19.99
Osta 5
19.95
Kohupiim ja kodujuust
12.50
Tatratoidud 2
10.90
Brokoli ja lillkapsas
12.90
Söögivahetund
24.90
Ideaalvormi teejuht
17.97
Kaval kokk
17.90
Räim ja heeringas
15.50
Kalapüük Norras
14.94
Väike kringliraamat
16.96
Väega toidud
21.70
© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525