Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: KokaraamatudPerioodikaJõulud

Toit & Trend november–detsember 2017


„Toit & Trend november–detsember 2017” on ajakiri. Ajakirja seisukord: uus.

Toit & Trend november–detsember 2017 kaanepilt – front cover

Hind: 2.49


Peatoimetaja: Tiina Laanem.


Toimetanud Esta Hainsalu, Heidi Vihma. Kujundanud Gert Laanemets.




„Toit & Trend november–detsember 2017” – tutvustus


Kodune gurmee
Aastalõpp läheneb ja meeleolukad hetked muutuvad üha sagedasemaks. Loodetavasti tekib igaühel võimalus võtta argiaskeldustes pisutki aega maha ning veeta mõni kodune päev mõnusalt lähedaste seltsis. Kas katta seejuures traditsiooniline talvepühade laud või ihkab hing tänavu midagi teistsugust? Toit & Trend pakub rohkelt valikuid mõlemal juhul.
Fookuses on külmlaua kuningas kala. Soola-heeringata ei kujuta hästi ette ühtki pidulauda. Kui aga tavapärane heeringas-hapukoor-sibul ei ahvatle, võib valmistada külmlaua klassikalistest komponentidest hoopis lihtsa soolase tordi või pakkuda muud soola-, suitsu-ja marineeritud kala uudsel moel.
Pidulikule lauale sobivad suurepäraselt ka mereannid, mille valik on aasta-aastalt muutunud järjest paremaks. Miks mitte hellitada end pidupäevadel austrite, kaheksajalgade, värske tuunikala või kammkarpidega. Need vajavad üldjuhul üsna vähe valmistamisvaeva ja koostisosi. Peaasi on üle saada kõhklusest, mis võib eksootilisema mereanniga esimest korda kokku puutudes asjatult segada.
Kuna eestlaste traditsiooniline jõuluaegne pidulaud kipub oma käikuderohkuselt ja maitse-külluselt olema õige lähedal keskaegsete aristokraatide igapäevastele söömingutele, tasub end vahepeal kostitada kergemate paladega. Kuidas oleks talviselt praksuvate lillkapsapuude, röstitud sidruni ja laimi marinaadis juustu või kikerherne-ingveriküpsistega? Tuttavatele ja võib-olla pisut igavaks muutunud talvejookidele saab aga anda särtsu juurde üllatavaid koostisosi lisades. Kui kõigile ponnistustele vaatamata tundub ikka, et midagi jääb nagu puudu, leiab seekordsest ajakirjast lihtsa valemi, kuidas pidusööki tõeliselt nautida.
Hoole ja armastusega tehtud road tulevad mõnikord nii ilusad, et neid ei raatsigi süüa. Ent kes on öelnud, et toit ei võiks olla ilus? Pigem vastupidi. Ahvatleva välimusega soolased ja magusad ampsud lisavad pühadehõngu luksuslikku kuninglikkust.
Julget pealehakkamist ning mõnusaid gurmee-elamusi!
– Andrija Arro, Rimi Eesti Food AS-i turundus- ja kommunikatsioonijuht


Ajakirja „Toit & Trend november–detsember 2017” retseptiloend



Kerged eined
Jogurtijook
Juust röstitud sidruni ja laimi marinaadis
Krõbesai muna ja peekoniga
Lõherull hernekreemiga
Suitsulõhepasteet kukeseentega
Tuunikala-poke wakame, avokaado ja mangoga

Köögiviljatoidud
Ahjupeet mozzarella’ga
Grillitud baklažaan jogurtikastmega
Röstitud tomati supp Parma juustu krutoonidega
Talviselt praksuvad lillkapsapuud

Kala
Ahjulõhe krõbeda peekonikattega
Heeringatort
Maitsestatud ja täidetud meriahvenad
Soolasiig
Suitsukala-kodujuustutimbalid
Topeltmarineeritud tsitruseräimed
Õrnsoolalõhe astelpajumajoneesiga

Mereannid
Austrid Mignonette’i kastmega
Kaheksajala-ceviche punase sibula ja fenkoliga
Kammkarbid sidruni-küüslauguvõiga
Sibula ja safraniga rannakarbisupp

Liha
Granaatõunamahlas hautatud part Kreeka pähklitega
Krõbe riis kanaliha, kukerpuumarjade ja pistaatsiapähklitega
Krõbe sealiha ürdiriisiga
Lambahautis värskete ürtide ja ubadega
Sült

Küpsetised
Beseepärg vahukoore ja jõhvikatega
Kikerhernejahuga ingveriküpsised
Läätse-pikkpoiss India pähklite, lillkapsapüree ja ahjupeediga
Marjakook
Õuna-mandlikrõbedik

Magustoidud
Datli-aprikoosikommid tumeda šokolaadiga
Karamelliõunad
Koorene mango-kookosepuding
Kreemjas kodujuustukook kakao ja maapähklivõiga
Maapähklivõi-kaerakommid piimašokolaadiga
Vaarika ja Vana Tallinna kommid valge šokolaadiga


Ajakirjaga „Toit & Trend november–detsember 2017” seonduvad märksõnad: toiduvalmistamine, toiduretseptid, ajakirjad, jõulud



Ajakirja „Toit & Trend november–detsember 2017” tehnilised andmed


„Toit & Trend november–detsember 2017” on ajakiri, 122 lk; 21,5 × 27,5 cm; ↔ 0,5 cm; 255 g.


Ajakiri „Toit & Trend november–detsember 2017” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.


Ajakirja „Toit & Trend november–detsember 2017” ilmumisandmed: Rimi Eesti Food AS, 2017

Ostan „Toit & Trend november–detsember 2017” hinnaga 2.49



Soovitame lisaks väljaandele „Toit & Trend november–detsember 2017” vaadata ka neid trükiseid:


Supra
Supra

24.90


Minu pidu
Minu pidu

12.90


Jõulud
Jõulud

14.74


Osta 5
Osta 5

19.95






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525