Kihnu kokaraamat


„Kihnu kokaraamat” on kõvakaaneline raamat. Raamatu seisukord: nagu uus.



„Kihnu kokaraamat” – tutvustus


„Kihnu kokaraamat” annab ülevaate saarerahva pulma- ja matusetoitudest, kalendritähtpäevadeks valmistavatest roogadest ning möödanikus hülgeliha toiduks tarvitamisestki.

„Kihnu kokaraamat” on mõeldud eelkõige käsiraamatuna kihnlastele, üllitise kaudne eesmärk on saarerahva tavade jäädvustamine ja säilitamine.

„Kihnu kokaraamat” – tagakaanetekst


Kihnlastõ süemine ond ikka oln maesõmarahva omast teissmuõdi, sie sõltus ju sellest, kuskohtõs eläti. Kihnlastõ piämine süemine odra- ning rugijahutoitõ kõrvõs oli kala ning ülgeliha. Sialiha, luõmaliha ning lambaliha süedi kaua, aga arvõmini, ikka enämeste suurdõ pidudõ ning pühäde aegõs. Kihnlasõd kasvatasid teravilõst kõegõ rohkõm otrõ, sellepäräst olidki piämiselt odrajahu süemised: suepp, putõr, leib ning juõmistõst tuaer ning õlut.

Raamatu „Kihnu kokaraamat” tekst on kihnu murdes.



Raamatu „Kihnu kokaraamat” sisukord

Raamatu „Kihnu kokaraamat” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.


Raamatuga „Kihnu kokaraamat” seonduvad märksõnad: toitumistavad, traditsioonid, tähtpäevad, pühad, kalatoidud, lihatoidud, magustoidud, toidud, toiduvalmistamine, hoidised, joogid, Kihnu, kokaraamatud



Raamatu „Kihnu kokaraamat” tehnilised andmed


„Kihnu kokaraamat” on kõvakaaneline raamat, 147 lk; 22,0 × 22,6 cm; ↔ 1,9 cm; 580 g.


Raamat „Kihnu kokaraamat” on hetkel laost otsas.


Raamatu „Kihnu kokaraamat” ilmumisandmed: Kihnu Kultuuriruum, 2009


ISBN/EAN: 9789949187294 (978-9949-18-729-4)



Soovitame lisaks väljaandele „Kihnu kokaraamat” vaadata ka neid trükiseid:






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 2125