Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: JõuludKokaraamatudPerioodika

Kreemivahune jõulukook
Oma Maitse, detsember 2024


„Kreemivahune jõulukook” on ajakiri. Ajakirja seisukord: väga hästi säilinud eksemplar.


„Kreemivahune jõulukook” – tutvustus


Kui jõululaud on pikk ja rahvast palju, siis üks suur kausikook apelsinidega on suurepärane lahendus.

Kui inimesi on peol palju, sobib kausikook suurepäraselt. Kook tahab enne serveerimist vaid veidi külmikus seista.


Kreemi- ja vahurohke kausikook apelsinidega


Portsjoneid: 12

Koostisosad
KEEDUTAINAS
5 dl vett
250 g võid
2 tl suhkrut
1 tl soola
300 g nisujahu
8 muna

TÄIDIS
200 ml 35% koort
suhkrut
vanillsuhkrut

KOOK
375 g suhkrut
3 suurt muna – kollased ja valged eraldatud
3 sl maisijahu
800 ml 35% koort
250 ml piima
165 ml brändit, marsalat või šerrit
1 vanillikaun
35–40 profitrooli koos vahukooretäidisega
1 suur apelsin + 1 sl mahla
50 g krõbedaid Amaretti küpsiseid
4 keskmist klementiin


1. Alusta keedutainast: kuumuta potis vesi koos võikuubikute soola ja suhkruga keemiseni. Kui või on sulanud, tõsta pott tulelt ja sega korraga sisse kogu jahu. Sega kärmelt ühtlaseks. Tõsta pott pliidile tagasi ja kuumuta tainast 3–5 minutit, samal ajal puulusikaga segades. Tainast peaks saama moodustada ühtlase palli. Tõsta tainas teise kaussi ja lase pisut jahtuda nii, et tainas ei ole enam käega katsudes kuum. Siis mikserda munad ükshaaval tainasse. Valmis tainas peab jääma pehme, elastne ja üsna paks, nii et olenevalt munade suurusest jälgi, kas läheb vaja 1 muna vähem või rohkem.

2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vormi keedutainast 35–40 küpsist kas kahe lusika abil või tee seda kondiitripritsi kasutades. Keera ahi 180 kraadi peale ja tõsta profitroolid 20 minutiks küpsema, kuni need muutuvad kuldpruuniks, krõbedaks ja kuivaks. Enne küpsetamise lõppu ava korraks ahjuuks, et aur ja niiskus sealt välja pääseksid. Pärast ahjust väljavõtmist tee küpsiste alla või küljele noaga väike sisselõige, et aur sealtki välja saaks. Lase jahtuda ja täida vanillsuhkru ja suhkruga vahule klopitud koorega.

3. Vahusta keedukreemi jaoks 150 g suhkrut, munakollased ja maisijahu kausis heledaks ja ühtlaseks vahuks. Vala potti 300 ml koort, piim ja 65 ml alkoholi. Tükelda vanillikaun, kraabi seemned välja ja lisa koos kaunaga kreemile. Kuumuta kuni auramiseni, kuid mitte keemiseni, seejärel vala kuum vedelik munakollastele, samal ajal seda vispeldades. Kurna vedelik läbi sõela puhtasse kastrulisse ja viska vanillikaun ära. Tõsta tagasi madalale-keskmisele tulele ja vahusta 10 minutit, kuni see on paksenenud. Kui kreemi sisse on tekkinud tükid, pühi need lihtsalt välja. Vala keedukreem kannu ja kata toidukilega otse pinna peale. Lase jahtuda 1,5 tundi.

4. Laota pooled profitroolid 2-liitrise klaaskausi põhja. Tõsta lusikaga 2 sl järelejäänud alkoholi profitroolidele koos apelsinimahlaga, seejärel murenda küpsistele. Nirista vanillikastet profiteroolipõhjale. Aseta ülejäänud profitroolid vanillikastme peale, alustades täitmist esmalt kausi ääres ja seejärel keskosa poole liikudes. Aseta suured klementiiniviilud ümber kausi serva, keerates need ümber profitroolide.

5. Vahusta ülejäänud alkohol, 500 ml rõõska koort, 50 g suhkrut ja apelsinikoort pehmeks vahuks. Laota segu profitroolidele, kuni kausi servani, seejärel tõsta kook külmkappi, kuni oled serveerimiseks valmis. Kuni selle hetkeni saad koogi ka päeva varem valmis teha.

6. Besee jaoks kutsu keegi pereliikmetest appi, sest vaja läheb rohkem käsi kui kaks. Pane munavalged, ülejäänud 175 g suhkrut, 1 sl vett ja näpuotsatäie soolaga kuumakindlasse kaussi keeva veega panni kohale, jälgides, et kauss vett ei puutuks. Vahusta mikseriga tihkeks vahuks – selleks kulub umbes 4 minutit. Tõsta kauss vee kohalt maha ja jätka vahustamist veel 3 minutit, kuni vaht on veidi jahtunud ja väga jäik.

7. Tõsta besee lusikaga väikeste tupsudena koogile, tekitades lusikaseljaga koogi pinnale peeneid kreemisabasid ja ka lohkusid. Kui sul on besee kõrvetamiseks olemas ka põleti, siis kasuta seda kreemi kergeks pinna pealt ülepõletamiseks. Kuid ära hoia seda kausile liiga lähedal, kui see on valmistatud õrnast klaasist! Parim on serveerida kooki kohe, kuid külmkapis säilib see veel päeva jagu.


Ajakirjaga „Kreemivahune jõulukook” seonduvad märksõnad: toidukaubad, toiduvalmistamine, toiduretseptid, ajakirjad, jõulud



Ajakirja „Kreemivahune jõulukook” tehnilised andmed


„Kreemivahune jõulukook” on ajakiri, 90 lk; 21,0 × 28,0 cm; ↔ 0,4 cm; 187 g.


Ajakiri „Kreemivahune jõulukook” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.


Ajakirja „Kreemivahune jõulukook” ilmumisandmed: Delfi Meedia, 2024

Ostke ajakiri „Kreemivahune jõulukook” hinnaga 6.99



Veel üllitisi „Kreemivahune jõulukook” autori(te)lt:





Soovitame lisaks väljaandele „Kreemivahune jõulukook” vaadata ka neid trükiseid:


Jõulud
Jõulud

14.74


Jõulud
Jõulud

7.97


Jõuluaeg
Jõuluaeg

17.90






© Kirjavara Raamatupood OÜ • Registrikood 16003911 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 2125