„Veinimaailm” on kõvakaaneline raamat. Raamatu seisukord: uus.
Hind: 17.90
Autor: David Williams.
Inglise keelest tõlkinud Toomas Tiivel (originaali pealkiri: A little course in wine tasting).
Toimetanud Tanel Eigi.
Käsiraamat Veinimaailm. Veinimaitsmise lühikursus on hea sissejuhatus veinide maitsemaailma. Algajale veinihuvilisele tundub veinimaailm kirju ja keeruline, milles orienteerumine on paras katsumus. Teades aga mõningaid algtõdesid, ei tundugi veini valimine või hindamine enam nii suur alkeemia, kusjuures see pakub ka hulganisti avastamisrõõmu ja põnevaid elamusi.
Veiniraamat on jagatud kolmeks: esimeses osas on juttu ulatuslikust lõhnade ja maitsete kaleidoskoobist ning peamistest veini tüüpidest, teises osas käsitletakse kuulsaid viinamarjasorte ja klassikalisi veinistiile üle maailma, kolmandas osas antakse nõu, kuidas sobitada omavahel veini ja toitu. Raamatu iga osa tugineb sarjale veinimaitsmise õppetundidele ehk veinimekkimisele. Kui olete raamatu läbi lugenud, siis on Teil nii põhiteadmised veini ostmiseks kui ka kindlustunne oma maitsemuljete jagamiseks. Avastage veini degusteerimise ja veinide üle arutlemise naudingud selle ülevaatliku ja asjatundlike nõuannetega pikitud veiniraamatu abil.
Raamatu Veinimaailm. Veinimaitsmise lühikursus autor David Williams on ajalehe Observer veiniajakirjanik ja auhinnatud ajakirja The World of Fine Wine asepeatoimetaja. Ta on kirjutanud veinist ja veiniga seotud teemadel üle paarikümne aasta.
Kuidas veinimaitsmist plaanida?
See käsiraamat on jagatud kolmeks: esimeses osas („Alustage põhilisest”) on juttu ulatuslikust lõhnade ja maitsete maailmast ning peamistest veini stiilidest. Teises osas („Süvendage oma teadmisi veinimaailmast”) käsitletakse kuulsaid viinamarjasorte ja klassikalisi veinistiile üle maailma. Kolmandas osas („Uurige veel veinide kohta”) analüüsitakse asjaolusid, mis võivad veini mõjutada, nagu vanus ja kliima, ja antakse nõu, kuidas sobitada veini ja toitu.
Alustagem
Veiniraamatu iga osa tugineb sarjale veinimaitsmise õppetundidele ehk veinimekkimistele. Need on mõeldud selleks, et illustreerida kindlaid teemasid, samuti õpite maitsmistunnis veini tundma ning arendate oma maitsmismeelt. „Uuri” lehekülgedel süvenetakse iga maitsmise teemasse, neile järgnevatel lehekülgedel tutvustatakse igat veini (stiili), mis on selleks veinimaitsmiseks välja valitud. Igale veinile (stiilile) antakse detailsed maitsmiskirjeldused koos selgitustega, mida eeldada seda stiili veinilt ja miks. Olles valinud oma lemmikud, lõpetavad raamatu ostmise ja ka toiduga sobitamise soovitused ning vihjed, milliseid kas sarnaseid või täiesti vastupidiste omadustega veine avastada. Enne kui alustate veinimaitsmistega, tutvuge isu tekitamiseks raamatu sissejuhatava osaga, kus saate teada, kuidas viinapuud kasvavad, kuidas veini tehakse ning kuidas on veini kõige parem serveerida. Raamatus antakse ka soovitusi väärt veinide ostmiseks.
Et hõlbustada veinimaitsmise planeerimist, kirjeldatakse pudeli pildi kõrval iga konkreetse veini stiili. Samas on kaart, kus on näha selle veini tootmispiirkond, andmed kasutatud viinamarja sordi või sortide kohta ning soovitatav optimaalne serveerimistemperatuur.
Tutvustus (annotatsioon) aitab aru saada veinipudeli etikettidest
Iga veini maitset kirjeldatakse võtmesõnade abil, mis iseloomustavad veini välimust, lõhna, maitset ja tekstuuri.
Sümbolid esindavad veinimaitsmise nelja aspekti
• Veini välimust võib mõjutada nii viinamarjasort kui ka veinivalmistamise meetod. Igal stiilil on oma eriline värvus.
• Lõhn (aroom) on veini nautimise oluline ja sageli väga individuaalne külg. Mida Te olete võimelised avastama?
• Maitse on lõhnaga tihedalt seotud, peale selle võite veinis avastada mitmeid ootamatuid varjundeid.
• Tekstuur on veinide puhul väga varieeruv, alates kergetest ja õrnadest valgetest veinidest kuni täidlaste ja venivate punaste veinideni, kaasa arvatud kõik, mis sinna vahele mahub.
Veinide ostusoovitused. Õppige tundma parimaid tootjaid, koguge vihjeid, mis on parim hinna ja kvaliteedi suhe, uurige, kas on parem juua kohe värskena või lasta veinil seista ja laagerduda.
Veini sobitamine toiduga. Pange tähele asjatundjate soovitusi, mis tüüpi toit ja vein omavahel sobivad.
Pärast selle käsiraamatu läbilugemist võite tähistada oma jõudmist veinitundjate sekka.
Raamatuga „Veinimaailm” seonduvad märksõnad: vein, sordid, viinamari, viinamarjakasvatus, veinitööstus, toidud, serveerimine, käsiraamatud
„Veinimaailm” on kõvakaaneline raamat, 192 lk; 17,8 × 22,3 cm; ↔ 1,9 cm; 606 g.
Raamat Veinimaailm on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal tööpäeval.
Raamatu „Veinimaailm” ilmumisandmed: Varrak, 2014
ISBN/EAN: 9789985331286 (978-9985-3-3128-6)
Ostan „Veinimaailm” hinnaga 17.90
10 Minutes to Table
19.90
100 Classic Cakes
9.90
100 grillrooga
13.90
100 kooki 2
19.90
100 kooki 3
19.90
100 linnuliharooga
24.90
100 magustoitu
14.90
100 pirukat
14.90
100 pirukat
9.90
100 suppi
22.70
100 trendirooga
13.90
100 võikreemist lille
24.42
1000 parasta jälkiruokaa
17.90
1000 parasta salaattia
17.90
101 Eesti ravimtaime
34.90
101 argirooga
5.95
30 aastat pliidi ääres
21.90
365 suppi
14.90
400 Blender Cocktails
19.90
50 pajarooga
17.90
50 pulgajäätise retsepti
17.90
500 eelrooga
17.90
500 pirukat ja kooki
17.90
Sarjad
Viimati poodi lisatud raamatud
Uued raamatud (2023, 2022)
ANTIIK
Aabitsad
Aforismid, tsitaadid, mõtteterad
Astroloogia, numeroloogia, horoskoobid
Elulood, mälestused, biograafiad
Fotoalbumid, kunstialbumid, näitusekataloogid
Halvas seisus, kahjustustega raamatud
Hoidised, toiduainete säilitamine
Katastroofid, õnnetused, kuriteod
Kraapimisvihikud, kraapimisraamatud
Kriminullid, krimkad, kriminaalromaanid
Lasteentsüklopeediad, lasteteatmikud
Nuputamisraamatud, tööraamatud, töövihikud
Ruumilised, häälitsevad, vigurraamatud
Trükitähtedega raamatud, suurtähtraamatud
Turism, reisikirjad, reisijuhid
Värvimisraamatud, värviraamatud
© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 2125