Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: Ajalugu, poliitikaToiduained, joogid

Gastronoomia ajalugu


„Gastronoomia ajalugu” on ümbrispaberiga kõvakaaneline raamat. Raamatu seisukord: uus.

Gastronoomia ajalugu kaanepilt – front cover

Hind: 27.97


Autor: Jussi Talvi.


Soome keelest tõlkinud Piret Saluri.


Originaali pealkiri: Gastronomian historia.





„Gastronoomia ajalugu” – tutvustus


Gastronoomia ajalugu on tulvil halastamatut julmust ja erakordset isekust. Samas aga kõige suurepärasemat loomisvõimet ja kunstilisust, uskumatult head maitset ja koguni ligimesearmastust. Ajaloo valguses ristuvad just gastronoomias inimese kõige alatumad ja ilusamad iseloomujooned.

Nii kirjutab soome suurimaid toidukultuuri asjatundjaid Jussi Talvi oma raamatu järelsõnas. Tal on muidugi õigus. Gastronoomia, inimese oskus toitu teha, on kujunenud kõrvuti „suure” ajalooga, sellega aeg-ajalt ristudes, seda koguni mõjutadeski. Gastronoomia on aidanud valitseda riike, pidada läbirääkimisi, võita lahinguid. Kuid mitte ainult. Gastronoomia on olnud ka vaese mehe leidlikkus ja oskus kitsasteski oludes ellu jääda ja söönuks saada.

Gastronoomia ajaloos on omad suured nimed: Menon, Brillat-Savarin, Antonin Care^me, aga ka näiteks Kleopatra ja Seeba kuninganna. Jussi Talvi raamat annab põhjaliku, üksikasjaliku ülevaate gastronoomia arengust läbi aegade, vastates paljudele küsimustele nagu: mis siis ikkagi oli pattulangemise vili Piiblis, mida valmistas kokk Napoleonile pärast võidukat lahingut Marengo külas, mida pakkus vürst Talleyrandi köök Viini Kongressil, mis on õieti Prantsuse Nouvelle Cuisine. Huviline võib katsetada ka ajaloolisi retsepte: garum-kastet, hakklihapraadi à la Apicius, kana Verdi moodi või miks mitte ka Potage Sarah Bernardi.



Raamatu „Gastronoomia ajalugu” sisukord

Raamatu „Gastronoomia ajalugu” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.


Raamatuga „Gastronoomia ajalugu” seonduvad märksõnad: toiduvalmistamine, ajalugu, toitumistavad, toiduained, toit, joogid



Raamatu „Gastronoomia ajalugu” tehnilised andmed


„Gastronoomia ajalugu” on ümbrispaberiga kõvakaaneline raamat, 320 lk; 17,6 × 24,7 cm; ↔ 2,7 cm; 819 g.


Raamat „Gastronoomia ajalugu” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.


Raamatu „Gastronoomia ajalugu” ilmumisandmed: Varrak, 2005


ISBN/EAN: 9789985311189 (9985-3-1118-3, 9985311183)

Ostan „Gastronoomia ajalugu” hinnaga 27.97



Soovitame lisaks väljaandele „Gastronoomia ajalugu” vaadata ka neid trükiseid:


Mate
Mate

24.90


Victoria
Victoria

27.97


Sigmund
Sigmund

19.91






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525