Rebitavad leivad-saiad
Soolased ja magusad


„Rebitavad leivad-saiad” on kõvakaaneline raamat. Raamatu seisukord: uus.

Rebitavad leivad-saiad Soolased ja magusad kaanepilt – front cover

Hind: 14.50


Autor: Nina Engels.


Inglise keelest tõlkinud Jana Johanson (originaali pealkiri: Pull-apart-breads).


Toimetanud Kadri Kaljurand.




Rebitavad leivad-saiad – tutvustus


Viimasel ajal on üha populaarsemaks saanud rebitavad ahjusaiad ja –leivad. Neid pakutakse nii pidudel, grilliõhtutel kui ka lihtsalt vahepalana. Rebitavad küpsetised on väga erineva kujuga ning sama mitmekesised nagu nende nimedki. Olgu siis tegemist ahvileiva, sõrme-, lõõtsa- või pidusaiaga – neid kõiki saab portsjonite kaupa murda. Raamatus „Rebitavad leivad-saiad” toodud retseptides kasutatakse alati värsket pärmi. Saiad on kas magusad või vürtsika täidisega, kihtidesse laotud, volditud, rullitud või mähitud ning seejärel ahjus kuldkollaseks küpsetatud. Tulemuseks on vastupandamatu täidisega mahlakad ja kohevad pärmisaiad.
Ja kui aega tõesti napib, siis valmistage saia- või leivapätsist maitsva täidisega murtav leib või sai. Ja tulemus? Lihtsalt võrratu! Aga valmistamine? Lihtne nagu lapsemäng. Kas ka palju vaeva? Minimaalselt. Nii kiirelt valmibki tavalisest saiapätsist parim piduroog, mille edu on garanteeritud.


Raamatu „Rebitavad leivad-saiad” retseptid


Ahvileib aprikoosi ja pähklitega
Ahvileib hakklihapalli ja kuivatatud ploomidega
Ahvileib kuivatatud tomatite ja parmesaniga
Ahvileib vürtsika vorstitäidisega
Capri ahvileib värskete tomatite, mozzarella ja basiilikuga
Grahamjahu ahvileib sinihallitusjuustu ja pirnitükkidega
Kreekapärane sõrmesai fetajuustu, oliivi, sibula ja peperoni’ga
Lõõtsasai kakao-datlikreemiga
Martsipani-jõhvikatäidisega ahvileib
Musta pesto palmik mozzarella’ga
Mustika-vanilli pidusai
Pestoroos basiliku ja seedermänniseemne-pestokastmega
Pidusai tomatipüree, lambahakkliha ja lambapiimajuustuga
Pähkli-nugatiõis hakitud metspähklitega
Rebitav ciabatta kappari, anšoovise ja mozzarella’ga
Rebitav jõulusai suhkrustatud puuviljadega
Rebitav kaneelilõõts
Rebitav leib karulauguvõi, seedermänniseemnete ja Gouda juustuga
Rebitav meesai võise purukattega
Rebitav murulauguleib rammusa juustuga
Rebitav sai nelja juustuga
Rebitav päevalilleseemne sepik pistou ja kitsepiimajuustuga
Rebitav rukkileib talisibula, peterselli ja Gruyère’i juustuga
Rebitav sai apelsinimoosi ja šokolaadiga
Rebitav sai Camemberti juustu ja pohladega
Rebitav sai kapparivõi ja seedermänniseemnetega
Rebitav sai karamelli ja krokandiga
Rebitav kookosesai valge šokolaadiga
Rebitav sai küüslauguvõi ja peterselliga
Rebitav sai moonitäidisega
Rebitav sai murulaugu ja Kreeka pähkli pestokastmega
Rebitav sai päevalilleseemnete, karulauguvõi ja parmesaniga
Rebitav sai rohelise spargli, seedermänniseemnete ja pancetta’ga
Rebitav sai salaami, peperoni, tomatipüree ja juustuga
Rebitav sai sidrunivõiga
Rebitav sai sinihallitusjuustu ja ploomitükkidega
Rebitav salaamileib parmesani ja peterselliga
Rebitav singisai peterselli ja juustuga
Rebitav tomatileib seedermänniseemnete ja provolone’ga
Rikkalik pidusai tomatite, pune ja anšoovistega
Rikkalik pidusai rosmariini, küüslaugu, oliiviõli ja ricotta’ga
Rikkalikult juustune viljapea palmik Camemberti juustu, paprika ja köömnetega
Sõrmesai metspähklite ja meega
Sõrmesai pudingikreemi ja kirssidega
Sõrmesai singi, juustu ja peterselliga
Sõrmesai toorjuustu ja praetud pekikuubikutega
Tšilli-juustukattega lõõtsasai


Retsept raamatust „Rebitavad leivad-saiad”


Rebitav tomatileib seedermänniseemnete ja provolone’ga

8 portsjonit

1 ümmargune segaleib (500 g)
1 kimp punet
100 g kuivatatud tomateid õlis
soola
pipart
75 g seedermänniseemneid
200 g provolone dolce’t viiludena

Valmistusaeg u 15 minutit (lisaks küpsetusaeg).

1. Kuumuta praeahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Lõika leivale rombikujuline ruudustik, u 2 cm vahedega, kuid jälgi, et sa leiba lõpuni läbi ei lõika. Leib peaks alt 1–2 cm paksuselt kokku jääma. Aseta leib ahjuplaadile.

2. Loputa pune, tupsuta kuivaks ja haki lehekesed peeneks. Puista pune kaussi. Nõruta kuivatatud tomatid, hoia õli alles. Tükelda tomatid. Pane tomatid koos 2 supilusikatäie tomatiõliga pune juurde kaussi. Maitsesta segu soola ja pipraga.

3. Rösti seedermänniseemned kuival pannil kuldseks ja pane kõrvale. Lõika provolone-viilud ribadeks. Jaota juusturibad leiva pragudesse. Seejärel nirista pragudesse tomati-ürdiõli ja puista juurde seedermänniseemned.

4. Kata leib fooliumiga ja küpseta u 30 minutit.

Umbes 20 minuti möödudes eemalda foolium, et leib jääks ilus krõbe.



Retsept raamatust Rebitavad leivad-saiad – Rebitav tomatileib seedermänniseemnete ja provolonega


Raamatuga „Rebitavad leivad-saiad” seonduvad märksõnad: leib, sai, pagaritooted, küpsetised, kokaraamatud



Raamatu „Rebitavad leivad-saiad” tehnilised andmed


„Rebitavad leivad-saiad” on kõvakaaneline raamat, 112 lk; 21,5 × 24,5 cm; ↔ 1,1 cm; 572 g.


Raamat Rebitavad leivad-saiad asub Tallinna kesklinnas, Kentmanni 10-19: saame kohe teele panna või saate sellele ise E–R 9–17 (kokkuleppel ka muul ajal) järele tulla.


Raamatu „Rebitavad leivad-saiad” ilmumisandmed: Sinisukk, 2018


ISBN/EAN: 9789949347247 (978-9949-34-724-7)



Soovitame lisaks väljaandele „Rebitavad leivad-saiad” vaadata ka neid trükiseid:



Otsing 


Eestikeelsed raamatudSoomekeelsed raamatudRootsikeelsed raamatudIngliskeelsed raamatudPrantsuskeelsed raamatudSaksakeelsed raamatudVenekeelsed raamatud


Sarjad
Viimati poodi lisatud raamatud
Uued raamatud (2021, 2020)

ANTIIK

Aabitsad


Aastaraamatud


Aforismid, tsitaadid, mõtteterad


Aiandus, mesindus


Ajaloolised romaanid


Ajalugu, poliitika


Alternatiivmeditsiin


Arhitektuur


Arvutid, elektroonika


Atlased, kaardid


Ehitus ja remont


Elulood, mälestused, biograafiad


Eneseabi


Esoteerika


Ettevalmistus kooliks


Filmiks vändatud raamatud


Filosoofia


Folkloor, mütoloogia, müüdid


Fotoalbumid


Fotograafia, filmitehnika


Halvas seisus, kahjustustega raamatud


Hobid ja vaba aeg


Huumor


Ilu ja tervis


Ilukirjandus


Jooga ja Pilates


Juriidika, õigus


Jõulud


Katastroofid, õnnetused, kuriteod


Keel ja kirjandus


Keeleõpikud


Kehakultuur


Kleepsuraamatud


Kodundus


Kokaraamatud


Kombed ja etikett


Kriminullid, krimkad, kriminaalromaanid


Kultuur


Kunst


Käsitöö, meisterdamine


Laste tegelusraamatud


Lastekasvatus


Lasteraamatud


Laulikud


Lemmikloomad


Liiklusõpikud


Loodus


Loomad, linnud, kalad


Luule


Majandus, äri


Meditsiin


Mood, kosmeetika


Muinasjutud


Muusika


Mängud


Neidudele, tüdrukutele


Nipiraamatud


Noodid


Noormeestele, poistele


Noortele


Nuputamisraamatud, tööraamatud, töövihikud


Näidendid


Perioodika


Pildiraamatud, koomiksid


Populaarteadus


Psühholoogia


Pusleraamatud


Põllumajandus, metsandus


Rahvusköögid


Religioon


Ristsõnad, sudokud


Ruumilised, häälitsevad, vigurraamatud


Seks


Sport


Suhted


Sõidukid


Sõnastikud, leksikonid


Teatmikud, entsüklopeediad


Tervis


Toiduained, joogid


Toitumine


Trükitähtedega raamatud, suurtähtraamatud


Turism, reisikirjad, reisijuhid


Täppisteadused


Veganlus, vegetaarlus


Veterinaaria


Väikelaste raamatud


Värvimisraamatud, värviraamatud


Õpikud





© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 2125