Kitchen Mysteries
Revealing the Science of Cooking


„Kitchen Mysteries” on ümbrispaberiga kõvakaaneline raamat. Raamatu seisukord: nagu uus.


Kitchen Mysteries Revealing the Science of Cooking kaanepilt – front cover

Hind: 24.90


Autor: Hervé This.





Kitchen Mysteries – tutvustus


An international celebrity and founder of molecular gastronomy, or the scientific investigation of culinary practice, Hervé This is known for his ground-breaking research into the chemistry and physics behind everyday cooking. His work is consulted widely by amateur cooks and professional chefs and has changed the way food is approached and prepared all over the world.

In Kitchen Mysteries, Hervé This offers a second helping of his world-renowned insight into the science of cooking, answering such fundamental questions as what causes vegetables to change color when cooked and how to keep a soufflé from falling. He illuminates abstract concepts with practical advice and concrete examples—for instance, how sautéing in butter chemically alters the molecules of mushrooms—so that cooks of every stripe can thoroughly comprehend the scientific principles of food.

Kitchen Mysteries begins with a brief overview of molecular gastronomy and the importance of understanding the physiology of taste. A successful meal depends as much on a cook’s skilled orchestration of taste, odors, colors, consistencies, and other sensations as on the delicate balance of ingredients. Hervé then dives into the main course, discussing the science behind many meals’ basic components: eggs, milk, bread, sugar, fruit, yogurt, alcohol, and cheese, among other items. He also unravels the mystery of tenderizing enzymes and gelatins and the preparation of soups and stews, salads and sauces, sorbet, cakes, and pastries. Hervé explores the effects of boiling, steaming, braising, roasting, deep-frying, sautéing, grilling, salting, and microwaving, and devotes a chapter to kitchen utensils, recommending the best way to refurbish silverware and use copper.

By sharing the empirical principles chefs have valued for generations, Hervé This adds another dimension to the suggestions of cookbook authors. He shows how to adapt recipes to available ingredients and how to modify proposed methods to the utensils at hand. His revelations make difficult recipes easier to attempt and allow for even more creativity and experimentation. Promising to answer your most compelling kitchen questions, Hervé This continues to make the complex science of food digestible to the cook.



About the Author
Hervé This is a physical chemist on the staff of the Institut National de la Recherche Agronomique in Paris. He is the author of Columbia’s Molecular Gastronomy and of several other books on food and cooking. He is a monthly contributor to Pour la Science, the French-language edition of Scientific American. Jody Gladding is a poet and has translated twenty works from French, most recently, Madeleine Ferrière’s Sacred Cow Mad Cow, which also appears in the Arts and Traditions of the Table series.





Raamatu „Kitchen Mysteries” tehnilised andmed


„Kitchen Mysteries” on ümbrispaberiga kõvakaaneline raamat, 220 lk; 16,0 × 21,1 cm; ↔ 1,9 cm; 426 g.


Kitchen Mysteries Kitchen Mysteries on Laos nr 2, saame postitada või kontorisse tuua tellimisjärgsel tööpäeval.


Raamatu „Kitchen Mysteries” ilmumisandmed: Columbia University Press, 2007


ISBN/EAN: 9780231141703 (978-0-231-14170-3, 023114170X)

Ostan „Kitchen Mysteries” hinnaga 24.90



Soovitame lisaks väljaandele „Kitchen Mysteries” vaadata ka neid trükiseid:



Otsing 


Eestikeelsed raamatudSoomekeelsed raamatudRootsikeelsed raamatudIngliskeelsed raamatudPrantsuskeelsed raamatudSaksakeelsed raamatudVenekeelsed raamatud


Sarjad
Viimati poodi lisatud raamatud
Uued raamatud (2021, 2020)

ANTIIK

Aabitsad


Aastaraamatud


Aforismid, tsitaadid, mõtteterad


Aiandus, mesindus


Ajaloolised romaanid


Ajalugu, poliitika


Alternatiivmeditsiin


Arhitektuur


Arvutid, elektroonika


Atlased, kaardid


Ehitus ja remont


Elulood, mälestused, biograafiad


Eneseabi


Esoteerika


Ettevalmistus kooliks


Filmiks vändatud raamatud


Filosoofia


Folkloor, mütoloogia, müüdid


Fotoalbumid


Fotograafia, filmitehnika


Halvas seisus, kahjustustega raamatud


Hobid ja vaba aeg


Huumor


Ilu ja tervis


Ilukirjandus


Jooga ja Pilates


Juriidika, õigus


Jõulud


Katastroofid, õnnetused, kuriteod


Keel ja kirjandus


Keeleõpikud


Kehakultuur


Kleepsuraamatud


Kodundus


Kokaraamatud


Kombed ja etikett


Kriminullid, krimkad, kriminaalromaanid


Kultuur


Kunst


Käsitöö, meisterdamine


Laste tegelusraamatud


Lastekasvatus


Lasteraamatud


Laulikud


Lemmikloomad


Liiklusõpikud


Loodus


Loomad, linnud, kalad


Luule


Majandus, äri


Meditsiin


Mood, kosmeetika


Muinasjutud


Muusika


Mängud


Neidudele, tüdrukutele


Nipiraamatud


Noodid


Noormeestele, poistele


Noortele


Nuputamisraamatud, tööraamatud, töövihikud


Näidendid


Perioodika


Pildiraamatud, koomiksid


Populaarteadus


Psühholoogia


Pusleraamatud


Põllumajandus, metsandus


Rahvusköögid


Rasedus, sünnitus


Religioon


Ristsõnad, sudokud


Ruumilised, häälitsevad, vigurraamatud


Seks


Sport


Suhted


Sõidukid


Sõnastikud, leksikonid


Teatmikud, entsüklopeediad


Tervis


Toiduained, joogid


Toitumine


Trükitähtedega raamatud, suurtähtraamatud


Turism, reisikirjad, reisijuhid


Täppisteadused


Veganlus, vegetaarlus


Veterinaaria


Väikelaste raamatud


Värvimisraamatud, värviraamatud


Õpikud





© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 2125