„Gastrofüüsika” on kõvakaaneline raamat sarjast Elav teadus. Raamatu seisukord: uus.
Hind: 26.90
Autor: Charles Spence. Eessõna autorid: Orm Oja, Tõnis Siigur.
Inglise keelest tõlkinud Tiina Randus.
Originaali pealkiri: Gastrophysics: the new science of eating.
Toimetanud Triin Olvet. Keeletoimetaja: Helve Hennoste. Kaanefoto autor: Reti Kokk. Kujundanud Kaspar Ehlvest.
Sarja nimetus: Elav teadus.
Taldrikud on ümmargused ja valged. Noad ja kahvlid on siledast metallist. Sool ja pipar on käeulatuses. Te sööte ettearvatava roa ära ettearvataval viisil ja toidust saadud elamus ununeb niipea, kui söögilaua tagant tõusete. Aga kuidas maitseks seesama roog serveerituna kandilisest taldrikust, helbituna karvase varrega lusika abil ja heliga maitsestatuna? Kas ja kuidas te seda söömaaega mäletaksite?
Me sööme mitte ainult suu, vaid ka silmade, kõrvade, nina, mälu ja kujutlusvõimega. Maitseelamust kujundab miljon pisiasja, sealhulgas restorani või söögitoa helitaust, laudlina (või selle puudumine), ümber ringi levivad lõhnad, söögiriistade kaal, seltskond ja veel mitu muud taldrikuvälist tegurit. Isegi nii lihtne asi nagu küpse pirni hammustamine on äärmiselt keerukas ja mitut meelt hõlmav tegevus: aju peab kokku siduma aromaatse lõhna, maitse, tekstuuri, värvuse, samuti heli, mille hambad tekitavad, kui mahlast viljaliha haukavad, rääkimata pirnikoore krobelisusest.
Toidu ja joogi maitsmisel tekkiva multisensoorse elamuse üksikasju uuribki gastrofüüsika-nimeline uus söömisteadus, mis ühendab gastronoomia kulinaarsed saavutused ja psühhofüüsika taju-uuringud. Kõige värskemad avastused ja uuenduslikumad gastrofüüsikalised ideed proovitakse esmalt järele restoranis ning seejärel liiguvad need edasi pardatoitlustusse, haiglasööklasse, ketirestorani või kodukööki.
„Gastrofüüsika: uus söömisteadus” on sarja Elav teadus 13. raamat.
Raamatu „Gastrofüüsika: uus söömisteadus” autor Charles Spence on Oxfordi ülikooli professor ja eksperimentaalpsühholoog. Ta juhib oma uurimislaborit ja konsulteerib rahvusvahelisi ettevõtteid. Spence on tunnustatud teadusajakirjades avaldanud üle 500 artikli ning pälvinud mitu teadusauhinda.
Raamatu „Gastrofüüsika” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.
Raamatuga „Gastrofüüsika” seonduvad märksõnad: kokandus, toidud, söömine, aistingud, emotsioonid, psühholoogilised aspektid, psühhofüüsika, toitumisharjumused, toitumisteadus
„Gastrofüüsika” on kõvakaaneline raamat, 392 lk; 15,0 × 21,6 cm; ↔ 3,5 cm; 552 g.
Raamat „Gastrofüüsika” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.
Raamatu „Gastrofüüsika” ilmumisandmed: Argo, 2018
ISBN/EAN: 9789949607532 (978-9949-607-53-2)
Ostan „Gastrofüüsika” hinnaga 26.90
Ajust ja arust
19.99
Caesari viimne ohe
27.90
Eesti Vabadussõda
19.91
Elu võrrandid
27.90
Horisontaalne ajalugu
22.50
Kahuriliha
19.90
Kasside salakeel
27.97
Kes kardab vaktsiine?
22.50
Kuidas me õpime
23.93
Kuningas asfaldi all
15.90
Kätega mõtlemine
29.97
Kõik sünnib su enda peas
23.32
Mida kala teab
22.90
Miks me magame?
39.79
Nõtkelt
22.50
Paradoksid
22.50
Seened kultuuriloos
23.99
Seiklused antropotseenis
24.90
Seks ja sotsiaalmeedia
22.55
Teadlane miiniväljal
24.50
Teadus maagia taga
24.90
Teadusaabits
15.90
Tuli, jää ja füüsika
20.70
Tumeaine ja dinosaurused
24.90
Tuttav või tundmatu?
29.92
Tõhus doos
23.93
Vadin
24.50
Valede välimääraja
22.50
Välk ja pauk
28.90
Võta vabalt!
24.90
© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525