Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: Ravimtaimed, loodusraviAlternatiivmeditsiinTeatmikud, entsüklopeediad

Eesti looduslikud toidutaimed
Kasutamine 18. sajandist tänapäevani


„Eesti looduslikud toidutaimed” on flexi-cover -kaantega raamat sarjast Roheline Eesti. Raamatu seisukord: uus.

Eesti looduslikud toidutaimed Kasutamine 18. sajandist tänapäevani kaanepilt – front cover

Hind: 29.79


Autorid: Raivo Kalle, Renata Sõukand.


Toimetanud Eha Kõrge. Kujundanud Päivi Palts. Fotod: Raivo Kalle, Renata Sõukand.


Sarja nimetus: Roheline Eesti.




„Eesti looduslikud toidutaimed” – tutvustus


Läbi aegade on inimene saanud oma toidu teda ümbritsevast loodusest. Ka meie esivanemad on siin maal elades saanud kõigepealt põhitoidu ja hiljem leivakõrvase just loodusest. Kuigi potentsiaalselt söödavate taimede hulk on Eestis oluliselt suurem, on suuremal või vähemal määral toiduks kasutatud pea 200 siinses looduses leiduvat taimeliiki.

Raamatu „Eesti looduslikud toidutaimed” eesmärk on tuua lugejani praeguse Eesti territooriumil elanud ja elavate inimeste looduslike taimede toiduks kasutamise kultuurilugu vastates küsimustele: mida Eestimaal elanud inimesed on loodusest korjanud toiduks, milleks ja kuidas neid taimi kasutanud, kuidas on taimekasutus aja jooksul muutunud, millised taimed on tänaseks kasutusest kõrvale heidetud ja millised uued taimed asemele tulnud?

Raivo Kalle (sündinud 1976) on lõpetanud Eesti Maaülikooli loodusvarade kasutamise ja kaitse erialal ning kaitsnud samas teadusmagistri väitekirja botaanikas ja doktoriväitekirja rakendusbioloogias Eesti looduslikest toidutaimedest. Järeldoktorantuuris täiendanud end Itaalias Gastronoomiateaduste ülikoolis.

Renata Sõukand (sündinud 1974) on lõpetanud Tartu Ülikooli proviisorina, kaitsnud samas teadusmagistri väitekirja keskkonnatehnoloogias ja doktoriväitekirja semiootikas Eesti ravimtaimemaastikust. 2017. aastast töötab Itaalias Ca’ Foscari Veneetsia ülikoolis etnobotaanika professorina. Autorid on etnobioloogiast ja biokultuurilisest mitmekesisusest koos kirjutanud alates 2007. aastast ning koostanud avalikult kasutatava andmebaasi (herba.folklore.ee). Nad on rahvusvaheliselt tunnustatud etnobotaanikud, kelle sulest on ilmunud üle kuuekümne teadusartikli.



Raamatu „Eesti looduslikud toidutaimed” sisukord

Raamatu „Eesti looduslikud toidutaimed” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.


Raamatuga „Eesti looduslikud toidutaimed” seonduvad märksõnad: looduslikud taimed, toidutaimed, ravimtaimed, looduskasutus, rahvapärimus, taimenimetused, etnobotaanika, rahvameditsiin, Eesti, Euroopa, käsiraamatud



Raamatu „Eesti looduslikud toidutaimed” tehnilised andmed


„Eesti looduslikud toidutaimed” on flexi-cover -kaantega raamat, 311 lk; 17,5 × 24,5 cm; ↔ 2,0 cm; 880 g.


Raamat „Eesti looduslikud toidutaimed” on Laos nr 3, saame postitada või kontorisse tuua tellimisjärgsel TÖÖPÄEVAL.


Raamatu „Eesti looduslikud toidutaimed” ilmumisandmed: Varrak, 2022


ISBN/EAN: 9789985354957

Ostan „Eesti looduslikud toidutaimed” hinnaga 29.79



Raamatuga „Eesti looduslikud toidutaimed” samast sarja(de)st:





Soovitame lisaks väljaandele „Eesti looduslikud toidutaimed” vaadata ka neid trükiseid:


Aiaapteek
Aiaapteek

14.99






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525