Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: Toiduained, joogidAjalugu, poliitika

Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu


„Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” on kõvakaaneline raamat sarjadest Imeline ajalugu, Imeline teadus. Raamatu seisukord: uus.

Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu kaanepilt – front cover

Hind: 34.90


Autor: Adam Rogers.


Inglise keelest tõlkinud Triin Olvet.


Originaali pealkiri: Proof: the science of booze.


Toimetanud Ivika Arumäe. Kujundanud Kairi Kalmann.


Sarjad: Imeline ajalugu, Imeline teadus.




„Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” – tutvustus


Inimesed on alkoholi valmistanud 10 000 aastat ja püüdnud seda kunsti täiuseni arendada. Ometi ei tea me tänini täpselt, mis teeb õigupoolest alkoholist alkoholi ja miks see meile mõjub nii, nagu see mõjub. Adam Rogers vaatleb oma raamatus inimese ja tulivee suhet ning kirjeldab põnevaid teadusuuringuid ja õnnelikke avastusi, mis seda inimkonna üldist ühist kogemust kujundavad.

Raamatus käiakse algusest lõpuni läbi tee, mida mööda napsilonks meieni jõuab. Alustatakse pärmi eluloost, jutustades mikroobist, mis valmistab alkoholi. Seejärel tuleb kõne alla pärmi toidus – suhkur. Edasi viib lugu käärimise juurde, siis lastakse joogipoolisel laagerduda. Nii jõutaksegi lõpuks õnneliku hetkeni baarileti ääres.

Mis aga sellele järgneb? Kuidas me alkoholile reageerime? Kui uurida alkoholi mõju inimkehale ja ajule, tuleb pöörduda keeruka neurobioloogia poole. Näiteks on kindel, et inimesed jäävad alkoholist purju ja mõni satub sellest sõltuvusse, ent sajandipikkusest uurimistööst hoolimata ei tea keegi, miks see nii on.

Pikal teekonnal pärmist pohmeluseni kirjeldatakse, kuidas alkohol on inimeste rituaalset elu ja lõõgastusharjumusi kogu inimühiskonna eksisteerimise vältel kujundanud.

Amazon, Wired, Guardian: parim populaarteaduslik raamat 2014.



Raamatu „Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” sisukord

Raamatu „Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.


Raamatuga „Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” seonduvad märksõnad: alkohol, alkohoolsed joogid, alkoholitööstus, alkoholitarbimine, alkoholi toime, ajalugu, sotsiaalajalugu



Raamatu „Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” tehnilised andmed


„Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” on kõvakaaneline raamat, 331 lk; 15,6 × 21,7 cm; ↔ 2,7 cm; 486 g.


Raamat „Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.


Raamatu „Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” ilmumisandmed: Äripäev, 2016


ISBN/EAN: 9789949560387 (978-9949-560-38-7)

Ostan „Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” hinnaga 34.90



Raamatuga „Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” samast sarja(de)st:





Soovitame lisaks väljaandele „Kärakas: alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu” vaadata ka neid trükiseid:


Supra
Supra

24.90


Jõulud
Jõulud

14.74


Osta 5
Osta 5

19.95


Mate
Mate

24.90






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525