Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: KokaraamatudToiduained, joogidPerioodika

Pereköök: veebruar 2012
Leivatoidud vabariigi aastapäevaks


„Pereköök: veebruar 2012” on ajakiri. Ajakirja seisukord: kasutatud.

Pereköök: veebruar 2012 Leivatoidud vabariigi aastapäevaks kaanepilt – front cover

Hind: 2.90


Toimetaja: Lia Virkus. Toiduretseptide autorid: Laura Mihkelson, Lia Virkus, Triin Mihkelson.


Keeletoimetaja: Tiina Aug. Kujundanud Piret-Klea Velleste. Fotod: Jaan Heinmaa.




„Pereköök: veebruar 2012” – tutvustus


Kuidas leiba targalt kasutada?
Eelmisel sügisel korraldas Leivaliit koos Laulasmaa SPA peakoka Angelica Udekülliga leivaroogade valmistamise hommikupooliku. Eesmärgiks tõmmata tähelepanu leivale kui toorainele. Sealt tekkis ka mul idee teha leiva-eri. Sellest Pereköögist leiadki nii vabariigi aastapäevaks kui ka argipäevaks sobivaid roogi.
Eestlased on leiba põhitoiduks pidanud aastasadu ja seda peaks tänapäevalgi rohkem väärtustama, kuna leival on palju tervisele kasulikke külgi.
Rukkileib sisaldab rikkalikult kiudaineid, mis seovad soolestikus kahjulikke aineid ja kiirendavad seedimist. Samuti aitavad väljutada liigset kolesterooli. NB! Päevase kiudainevajaduse (20–30 g) katab 6–8 viilu täisteraleiba.
Rukkileivas sisalduvad mineraalained (fosfor, raud jt) stimuleerivad ajutegevust ja annavad lihasjõudu, parandavad naha, luude ja lihaste talitlust.
Järgnevalt mõned ideed, kuidas ka tahkem leib ära kasutada.
• Tahke leiva võid lõigata õhukesteks viiludeks ja kuivatada ahjus. Saadud kuivikud on paras amps lastele näiteks krõpsude asemel.
• Kuivama hakanud leivast saad teha suppide peale krutoone. Valmista neid nii: määri leivaviilud võiga, lõika väikesteks kuubikuteks ja lase ahjuplaadil küpseda.
• Tahkema leiva võid ka riivida. Riivleib sobib hästi näiteks vabariigi aastapäeva prae peale. Määri lihapraad kokku mee-sinepiseguga ja puista peale riivleiba. Küpseta praadi madalamal temperatuuril, et leib liialt ei pruunistuks.
– Lia

Retsept ajakirjast „Pereköök: veebruar 2012”


Kilutrühvlid rukkileivaga
15–20 tk

Peene nimega suupisted, mida on tegelikult lihtne valmistada. Toorjuustusegu võid ka varem valmis teha ja säilitada külmas. Trühvlid veereta riivleivas valmis aga vahetult enne serveerimist, nii maitsevad need krõbedas kattes kõige paremini. Seistes imab riivleib endasse niiskust ja trühvlid pole enam nii head.

• 150 g vürtsikilu või anšooviseid õlis
• 200 g toorjuustu
• 70 g riivleiba
• värsket hakitud tilli

Haki kilud või anšoovised väikesteks tükkideks. Sega toorjuustu ja peeneks hakitud tilliga ühtlaseks massiks. Võta segust teelusikaga väikesed portsud ning veereta neist taldrikule raputatud riivleivas pisikesed trühvlipallid.


Ajakirjaga „Pereköök: veebruar 2012” seonduvad märksõnad: toiduvalmistamine, toiduretseptid, ajakirjad



Ajakirja „Pereköök: veebruar 2012” tehnilised andmed


„Pereköök: veebruar 2012” on ajakiri, 16 lk; 14,5 × 21,0 cm; ↔ 0,1 cm; 18 g.


Ajakiri „Pereköök: veebruar 2012” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.


Ajakirja „Pereköök: veebruar 2012” ilmumisandmed: Ajakirjade Kirjastus, 2012

Ostan „Pereköök: veebruar 2012” hinnaga 2.90



Veel üllitisi „Pereköök: veebruar 2012” autori(te)lt:


Hoidised
Hoidised

17.97


Minu pidu
Minu pidu

12.90


Kalahitid
Kalahitid

29.92


Kama
Kama

14.90


Osta 5
Osta 5

19.95


Pirukad 2
Pirukad 2

19.79


Salatid 2
Salatid 2

17.97


Desserdid
Desserdid

27.97


Muffinid
Muffinid

14.90


Hoidised
Hoidised

37.97


Linnuliha
Linnuliha

19.91





Soovitame lisaks väljaandele „Pereköök: veebruar 2012” vaadata ka neid trükiseid:


Supra
Supra

24.90


Jõulud
Jõulud

14.74






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525