Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: KokaraamatudToiduained, joogidPerioodika

Pereköök: märts 2012
Pitsa-eri


„Pereköök: märts 2012” on ajakiri. Ajakirja seisukord: kasutatud.

Pereköök: märts 2012 Pitsa-eri kaanepilt – front cover

Hind: 2.90


Toimetaja: Lia Virkus. Toiduretseptide autorid: Laura Mihkelson, Lia Virkus, Triin Mihkelson.


Keeletoimetaja: Tiina Aug. Kujundanud Piret-Klea Velleste. Fotod: Jaan Heinmaa.




„Pereköök: märts 2012” – tutvustus


Teeme koos pitsasid!
Mõnel nädalavahetusel on tore pere või sõpradega pitsaõhtu korraldada. Kõige maitsvamad pitsad saab puudega köetavas kiviahjus. Aga maitsvad pitsad tulevad ka kiviplaadiga elektriahjus või siis eraldi kiviplaadil, mis on paar tundi varem tavalisse ahju soojenema pandud. Minul endal on just kiviplaat. Sellel küpsetades saab õhukese põhja ja mullitavate äärtega mõnusalt krõbedad pitsad.
Meie kodus on pitsasid ikka tehtud. Aastate jooksul on kõik liigne pitsadelt kadunud ja menüüsse jäänud kolm lihtsat, kuid ülimaitsvat varianti – pitsa Margherita (marinara ehk tomatikaste + mozzarella), salaamipitsa (marinara + mozzarella + salaami) ja singipitsa (marinara + mozzarella + üliõhukesed singiviilud). Peale värsket rukolat!
Küpsetan pitsasid võimalikult kõrgel kuumusel, 275 kraadi juures, ja vaid 3–4 minutit, olenevalt kattest ja suurusest. Pitsa ahjupanekuks kasutan pitsalabidat (esikaanel), millele puistan pisut durumnisujahu.
Nende abivahendite puudumisel saab muidugi küpsetada pitsasid ka tavalisel jahuga ülepuistatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil ja tavalises ahjus. Nii tulevad need paksema põhjaga, aga maitsvad ikka.
Olen teinud durumjahuga pitsataina valmis ka eelmisel õhtul ja lasknud kerkida üle öö külmkapis. Enne jaganud taina neljaks ja vorminud pallikesed, mis pakkinud kõik eraldi toidukilesse. Samuti olen kilesse pakitud palle sügavkülmas säilitanud. Või küpsetanud nädalavahetusel mõned pitsad rohkem ja pannud sügavkülma. Nii saavad lapsed koolist tulles need ise üles soojendada.
– Lia Virkus

Retsept ajakirjast „Pereköök: märts 2012”


Pitsa Margherita
4 TK

Itaaliapärased pitsa Margheritad maitsevad imehästi, kuigi sisaldavad vaid tomatit-juustu-basiilikut. Nende võlu peitubki lihtsuses!

• 1 ports pitsatainast (vt retsepti lk 4)
• 2 dl marinara kastet (vt lk 5)
• 4 tl oliiviõli
• 2 dl jämedalt riivitud Parmesani
• 2 pakki (à 125 g) mozzarellat
• kuivatatud basiilikut
• soola
• musta pipart

PEALE
• värsket basiilikut
(• kirsstomateid)

Jaga tainas neljaks. Rulli üks osa jahusel laual õhukeseks kettaks ja kata marinara kastmega. Nirista peale oliiviõli. Riputa üle Parmesaniga. Laota peale viiludeks lõigatud mozzarella. Maitsesta kuivatatud basiiliku, soolaja pipraga. Küpseta ahjus 250 kraadi juures 5–10 minutit või kiviplaadil 275 kraadi juures 3–4 minutit. Puista peale basiilikut ja laota soovi korral peale poolitatud kirsstomateid. Maitsesta tomateid soola-pipraga.


Ajakirjaga „Pereköök: märts 2012” seonduvad märksõnad: toiduvalmistamine, toiduretseptid, ajakirjad



Ajakirja „Pereköök: märts 2012” tehnilised andmed


„Pereköök: märts 2012” on ajakiri, 16 lk; 14,5 × 21,0 cm; ↔ 0,1 cm; 18 g.


Ajakiri „Pereköök: märts 2012” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.


Ajakirja „Pereköök: märts 2012” ilmumisandmed: Ajakirjade Kirjastus, 2012

Ostan „Pereköök: märts 2012” hinnaga 2.90



Veel üllitisi „Pereköök: märts 2012” autori(te)lt:


Hoidised
Hoidised

17.97


Minu pidu
Minu pidu

12.90


Kalahitid
Kalahitid

29.92


Kama
Kama

14.90


Osta 5
Osta 5

19.95


Pirukad 2
Pirukad 2

19.79


Salatid 2
Salatid 2

17.97


Desserdid
Desserdid

27.97


Muffinid
Muffinid

14.90


Hoidised
Hoidised

37.97


Linnuliha
Linnuliha

19.91





Soovitame lisaks väljaandele „Pereköök: märts 2012” vaadata ka neid trükiseid:


Supra
Supra

24.90


Jõulud
Jõulud

14.74






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525