Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: KokaraamatudToiduained, joogidPerioodika

Pereköök: aprill 2012
Kohupiimatoidud


„Pereköök: aprill 2012” on ajakiri. Ajakirja seisukord: kasutatud.

Pereköök: aprill 2012 Kohupiimatoidud kaanepilt – front cover

Hind: 2.90


Toimetaja: Lia Virkus. Toiduretseptide autorid: Laura Mihkelson, Lia Virkus, Triin Mihkelson.


Keeletoimetaja: Tiina Aug. Kujundanud Piret-Klea Velleste. Fotod: Jaan Heinmaa.




„Pereköök: aprill 2012” – tutvustus


Kohupiim – kevadine lemmik
Kohupiim on üks väärt kraam, kuna seda valmistades võetakse piimast välja parim ja see kõik jääb kohupiima sisse. Nii on kohupiim täisväärtuslik ja hästi omastatav piimavalgukontsentraat.
Kui piim on rikas kaltsiumist, siis kohupiima võib nimetada lausa kaltsiumipommiks. Väidetavalt on kohupiimas ka kaltsiumi ja fosfori suhe parim kaltsiumi omastamiseks. Paremini imendub see rasvasematest toodetest.
Meie peres armastatakse kohupiima ja kodujuustu väga. Lisaks kasulikkusele on need ju maitsvad. Kodujuustu kasutan tihti mitu korda nädalas. Panen seda vormiroogadesse, pirukakatetesse, omleti vahele, kuumadele võileibadele juustukihi alla jm. Magustoitudest fänname kohupiimavahtu, mida suvel sööme värskete marjadega ja talvel sügavkülma pandud toormoosiga.
Kohupiima-marjakoogid, sõrnikud, pontšikud, kohupiima-saiavorm, kohupiimakeeks ... roogi, mille abil kohupiima tihemini menüüsse tuua, on tõesti palju.
Olen lihavõttekuul kogunud ka Perekööki erinevad kohupiima- ja kodujuusturoad, et neid väärt toiduaineid jälle meelde tuletada.
– Lia

Retsept ajakirjast „Pereköök: aprill 2012”


Marmorjas mustasõstra-juustukook
KAHEKSALE KUNI KÜMNELE

Kohupiima ja toorjuustuga valmistatud hõrk kook sobib hästi kevadiseks-suviseks magusaampsuks. Kui soovid, võid kasutada mustasõstramoosi asemel ka muud hapukat moosi. Parim on kook külmkapikülmana järgmisel päeval.

PÕHI
• 200 g Digestive’i küpsiseid
• 2 sl pruuni suhkrut
• 100 g sulatatud võid

TÄIDIS
• 500 g kohupiima
• 200 g maitsestamata toorjuustu
• 4 suurt muna
• 2 dl suhkrut
• 2 dl paksu mustasõstra(toor)moosi
• 2 sl maisitärklist

SERVEERIMISEKS
• meelepäraseid marju

Purusta küpsised köögikombainis, sega suhkru ja sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Täidise tarvis vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks paksuks vahuks. Sega kohupiim toasooja toorjuustuga ja sõelu hulka tärklis, sega mass ettevaatlikult munavahu hulka. Pane põhjale pool täidisest, sellele lusikatäite kaupa pool mustasõstramoosist. Sega kahvliga õrnalt läbi (marmorjaks). Laota peale ülejäänud täidis ja tõsta lusikatäite kaupa ülejäänud moos. Sega kahvliga jälle õrnalt läbi. Küpseta 150-kraadises ahjus 1 tund. Lase jahtuda, kaunista ja serveeri.


Ajakirjaga „Pereköök: aprill 2012” seonduvad märksõnad: toiduvalmistamine, toiduretseptid, ajakirjad



Ajakirja „Pereköök: aprill 2012” tehnilised andmed


„Pereköök: aprill 2012” on ajakiri, 16 lk; 14,5 × 21,0 cm; ↔ 0,1 cm; 18 g.


Ajakiri „Pereköök: aprill 2012” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.


Ajakirja „Pereköök: aprill 2012” ilmumisandmed: Ajakirjade Kirjastus, 2012

Ostan „Pereköök: aprill 2012” hinnaga 2.90



Veel üllitisi „Pereköök: aprill 2012” autori(te)lt:


Hoidised
Hoidised

17.97


Minu pidu
Minu pidu

12.90


Kama
Kama

14.90


Osta 5
Osta 5

19.95


Pirukad 2
Pirukad 2

19.79


Salatid 2
Salatid 2

17.97


Desserdid
Desserdid

27.97


Muffinid
Muffinid

14.90


Hoidised
Hoidised

37.97


Linnuliha
Linnuliha

19.91





Soovitame lisaks väljaandele „Pereköök: aprill 2012” vaadata ka neid trükiseid:


Supra
Supra

24.90


Jõulud
Jõulud

14.74






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525