top design element
Kirjavara raamatupood


Kirjavara online-raamatupood on veel alles noor. Kui Te siit soovitud raamatut ei leidnud, küsige ikka.
Võimalik, et raamat on olemas, kuid pole andmebaasi veel jõudnud. Selleks vajutage nupule „Kirjuta meile”, avaneb kirja saatmise vorm.
Ostukorv



Otsing 


Eestikeelsed raamatudSoomekeelsed raamatudRootsikeelsed raamatudIngliskeelsed raamatudPrantsuskeelsed raamatudSaksakeelsed raamatudVenekeelsed raamatud


Sarjad
Viimati poodi lisatud raamatud
Uued raamatud (2021, 2020)

ANTIIK

Aabitsad


Aforismid, tsitaadid, mõtteterad


Aiandus, mesindus 4 uut


Ajaloolised romaanid 1 uus


Ajalugu, poliitika 3 uut


Alternatiivmeditsiin 3 uut


Arhitektuur


Arvutid, elektroonika 1 uus


Atlased, kaardid


Ehitus ja remont


Elulood, mälestused, biograafiad 1 uus


Eneseabi


Esoteerika 1 uus


Ettevalmistus kooliks


Filmiks vändatud raamatud


Filosoofia 1 uus


Folkloor, mütoloogia, müüdid 1 uus


Fotoalbumid


Fotograafia, filmitehnika 2 uut


Hobid ja vaba aeg 3 uut


Huumor 1 uus


Ilu ja tervis 1 uus


Ilukirjandus 3 uut


Jooga ja Pilates 1 uus


Juriidika, õigus


Jõulud


Katastroofid, õnnetused, kuriteod


Keel ja kirjandus 8 uut


Keeleõpikud 8 uut


Kehakultuur 1 uus


Kleepsuraamatud


Kodundus 3 uut


Kokaraamatud 6 uut


Kombed ja etikett


Kriminullid, krimkad, kriminaalromaanid


Kultuur


Kunst


Käsitöö, meisterdamine 1 uus


Laste tegelusraamatud


Lastekasvatus 1 uus


Lasteraamatud


Laulikud


Lemmikloomad


Liiklusõpikud


Loodus 2 uut


Loomad, linnud


Luule 1 uus


Majandus, äri


Meditsiin


Mood, kosmeetika


Muinasjutud


Muusika 4 uut


Mängud


Neidudele, tüdrukutele


Nipiraamatud 3 uut


Noodid 1 uus


Noormeestele, poistele


Noortele


Nuputamisraamatud, tööraamatud, töövihikud


Näidendid 1 uus


Perioodika


Pildiraamatud, koomiksid


Populaarteadus


Psühholoogia 4 uut


Pusleraamatud


Põllumajandus, metsandus


Rahvusköögid


Religioon 2 uut


Ristsõnad, sudokud


Ruumilised, häälitsevad, vigurraamatud


Seks


Sport 1 uus


Suhted


Sõidukid


Sõnastikud, leksikonid 4 uut


Teatmikud, entsüklopeediad 4 uut


Tervis 2 uut


Toiduained, joogid 5 uut


Toitumine 1 uus


Trükitähtedega raamatud, suurtähtraamatud


Turism, reisikirjad, reisijuhid


Täppisteadused 1 uus


Veganlus, vegetaarlus


Veterinaaria


Väikelaste raamatud


Värvimisraamatud, värviraamatud


Õpikud 13 uut



Veinimaailm
Veinimaitsmise lühikursus


Trükise „Veinimaailm Veinimaitsmise lühikursus” kaanepilt. Cover picture of „Veinimaailm Veinimaitsmise lühikursus”.

Hind: 18.90


Autor: David Williams.


Inglise keelest tõlkinud Toomas Tiivel (originaali pealkiri: A little course in wine tasting).


Toimetanud Tanel Eigi.


ISBN/EAN: 9789985331286 (978-9985-3-3128-6)


„Veinimaailm” on kõvakaaneline raamat, 192 lk; 17,8 × 22,3 cm; ↔ 1,9 cm; 606 g.
Raamatu seisukord: uus.


Raamat „Veinimaailm” on SAUE laos, saame postitada või kontorisse tuua tellimisjärgsel päeval.



„Veinimaailm” – tutvustus


Käsiraamat Veinimaailm. Veinimaitsmise lühikursus on hea sissejuhatus veinide maitsemaailma. Algajale veinihuvilisele tundub veinimaailm kirju ja keeruline, milles orienteerumine on paras katsumus. Teades aga mõningaid algtõdesid, ei tundugi veini valimine või hindamine enam nii suur alkeemia, kusjuures see pakub ka hulganisti avastamisrõõmu ja põnevaid elamusi.
Veiniraamat on jagatud kolmeks: esimeses osas on juttu ulatuslikust lõhnade ja maitsete kaleidoskoobist ning peamistest veini tüüpidest, teises osas käsitletakse kuulsaid viinamarjasorte ja klassikalisi veinistiile üle maailma, kolmandas osas antakse nõu, kuidas sobitada omavahel veini ja toitu. Raamatu iga osa tugineb sarjale veinimaitsmise õppetundidele ehk veinimekkimisele. Kui olete raamatu läbi lugenud, siis on Teil nii põhiteadmised veini ostmiseks kui ka kindlustunne oma maitsemuljete jagamiseks. Avastage veini degusteerimise ja veinide üle arutlemise naudingud selle ülevaatliku ja asjatundlike nõuannetega pikitud veiniraamatu abil.
Raamatu Veinimaailm. Veinimaitsmise lühikursus autor David Williams on ajalehe Observer veiniajakirjanik ja auhinnatud ajakirja The World of Fine Wine asepeatoimetaja. Ta on kirjutanud veinist ja veiniga seotud teemadel üle paarikümne aasta.

Kuidas veinimaitsmist plaanida?
See käsiraamat on jagatud kolmeks: esimeses osas („Alustage põhilisest”) on juttu ulatuslikust lõhnade ja maitsete maailmast ning peamistest veini stiilidest. Teises osas („Süvendage oma teadmisi veinimaailmast”) käsitletakse kuulsaid viinamarjasorte ja klassikalisi veinistiile üle maailma. Kolmandas osas („Uurige veel veinide kohta”) analüüsitakse asjaolusid, mis võivad veini mõjutada, nagu vanus ja kliima, ja antakse nõu, kuidas sobitada veini ja toitu.

Alustagem
Veiniraamatu iga osa tugineb sarjale veinimaitsmise õppetundidele ehk veinimekkimistele. Need on mõeldud selleks, et illustreerida kindlaid teemasid, samuti õpite maitsmistunnis veini tundma ning arendate oma maitsmismeelt. „Uuri” lehekülgedel süvenetakse iga maitsmise teemasse, neile järgnevatel lehekülgedel tutvustatakse igat veini (stiili), mis on selleks veinimaitsmiseks välja valitud. Igale veinile (stiilile) antakse detailsed maitsmiskirjeldused koos selgitustega, mida eeldada seda stiili veinilt ja miks. Olles valinud oma lemmikud, lõpetavad raamatu ostmise ja ka toiduga sobitamise soovitused ning vihjed, milliseid kas sarnaseid või täiesti vastupidiste omadustega veine avastada. Enne kui alustate veinimaitsmistega, tutvuge isu tekitamiseks raamatu sissejuhatava osaga, kus saate teada, kuidas viinapuud kasvavad, kuidas veini tehakse ning kuidas on veini kõige parem serveerida. Raamatus antakse ka soovitusi väärt veinide ostmiseks.

Et hõlbustada veinimaitsmise planeerimist, kirjeldatakse pudeli pildi kõrval iga konkreetse veini stiili. Samas on kaart, kus on näha selle veini tootmispiirkond, andmed kasutatud viinamarja sordi või sortide kohta ning soovitatav optimaalne serveerimistemperatuur.

Tutvustus (annotatsioon) aitab aru saada veinipudeli etikettidest
Iga veini maitset kirjeldatakse võtmesõnade abil, mis iseloomustavad veini välimust, lõhna, maitset ja tekstuuri.

Sümbolid esindavad veinimaitsmise nelja aspekti
• Veini välimust võib mõjutada nii viinamarjasort kui ka veinivalmistamise meetod. Igal stiilil on oma eriline värvus.
• Lõhn (aroom) on veini nautimise oluline ja sageli väga individuaalne külg. Mida Te olete võimelised avastama?
• Maitse on lõhnaga tihedalt seotud, peale selle võite veinis avastada mitmeid ootamatuid varjundeid.
• Tekstuur on veinide puhul väga varieeruv, alates kergetest ja õrnadest valgetest veinidest kuni täidlaste ja venivate punaste veinideni, kaasa arvatud kõik, mis sinna vahele mahub.

Veinide ostusoovitused. Õppige tundma parimaid tootjaid, koguge vihjeid, mis on parim hinna ja kvaliteedi suhe, uurige, kas on parem juua kohe värskena või lasta veinil seista ja laagerduda.
Veini sobitamine toiduga. Pange tähele asjatundjate soovitusi, mis tüüpi toit ja vein omavahel sobivad.

Pärast selle käsiraamatu läbilugemist võite tähistada oma jõudmist veinitundjate sekka.


Kuidas veinimaitsmist korraldada?


Tore võimalus nii Teile endale kui ka sõpradele avastada uut veinide kohta ja nautida eri stiile, on korraldada veinimaitsmise ehk mekkimise pidu. Kui Te seda naudite, võite sellest teha regulaarselt toimuva sündmuse, valides igaks korraks erineva teema.

1. Valige teema. Hea lähtekoht on selles raamatus kirjeldatud veinimaitsmised. Olles proovinud neid kõiki, olete piisavalt kogenud, et kavandada juba oma teemasid. Need võivad põhineda aastaajal, geograafial, stiilidel, olla väikese krutski või veidrusega, kuid katsuge seda teha võimalikult keskendatult. Näiteks jõulud on suurepärane aeg, et maitsta veine, mida olete ostnud just selleks ajaks, näiteks portveinid või šampanjad. Võite proovida ka ühe regiooni veine eri tootjatelt või ka ühte spetsiifilist viinamarjasorti ja sellest tehtud veine erinevatest maailma regioonidest.

2. Kutsuge külalised. Et jagada kulusid, ettevalmistusi ja ka rõõmu, kutsuge rühm sõpru (neli või kaheksa inimest või paari on sobiv arv), paluge neil igaühel kaasa võtta pudel veini, mis klapib teemaga. Hea oleks kokku leppida, et ei toodaks samu veine! Ehk tasub ka paluda neil kaasa võtta oma klaasid, kui Teil just ei ole endal suurt kogust klaase ja korralikku nõudepesumasinat.

3. Veinimaitsmise pimetest. Veini serveerimine erapooletult ehk „pimedalt” – mähkides pudelid paberisse ning varjates kõiki veinisordile iseloomulikke tunnuseid (fooliumümbriseid, korke, kapsleid) – lisab elamusi ning aitab meeltel keskenduda just sellele, mis köidab teid antud veini juures, ilma et segaks nende kuulsus või hind. Olles aga mähkinud pudelid paberisse, tähistage need arusaadavalt (A, B ja C või 1, 2, 3 jne).

4. Selgitage veinimaitsmise reegleid. Enne kui alustate veinimaitsmist, andke kõikidele teada, mida hakatakse proovima, näiteks: „Meil on kavas kuus klassikalist Euroopa punast veini”. Andke igaühele paber ja kirjutusvahend ning las igaüks paneb kirja, mida ta veinidest arvab, milline on tema lemmik, või isegi, mis veiniga on tegemist, kust see on pärit ja palju see maksab. Maitske, jooge, arutage, kuid ärge avaldage, milliste veinidega on tegemist, kuni veinimaitsmise lõpuni, mil kõik külalised on lõpetanud.

5. Tulemused. Paluge külalistel anda oma märkmed Teile ja seejärel võtke pudelitel ühekaupa paberid ümbert ära, kommenteerides samas igat veini. Avaldage iga veini päritolu niipea, kui Teie külalised on lõpetanud maitsmismärkmete tegemise.
See on aeg teada saada, kuidas reaalne veinimaitsmine klappis iga külalise ootustega – kas kõige kuulsamad sordid ja kõige kallimad veinid osutusid parimaks? Ilmselt üllatute, kui tihti see ei ole nii. Andke oma külalistele võimalus märkida iga veini kohta, mis oli mis. Seejärel lõõgastuge ja nautige oma lemmikuid.

Serveerige veinimaitsmise kõrvale ka suupisteid
Veinimaitsmise töö teeb näljaseks ning tühja kõhuga ei saa sellest täit mõnu. Hea oleks pakkuda väikesi suupisteid, mis poleks liiga tugevamaitselised ega vürtsikad, sest muidu need tapavad veini maitse.

Veinimaailm. Veinimaitsmise lühikursus sisukord


• Kuidas veinimaitsmist plaanida
• Kuidas veinimaitsmist korraldada
• Kuidas valida õigeid veiniklaase
• Kuidas veini serveerida
• Viinamarjade kasvatamise teadus
• Veini tegemise teadus

Alustage põhilisest

Veini põhimaitsed
• Happesus
• Magusus
• Tanniin
• Alkohol

Veini lõhnad ja maitsed
• Valged veinid ja vahuveinid
• Punased ja roosad veinid

Kuidas veini maitsta
• Valge vein
• Punane vein
• Roosa vein
• Vahuvein

Valge veini stiilid
• Karged ja kuivad veinid
• Puuviljased ja kuivad veinid
• Rikkalikud ja kuivad veinid
• Kergelt magusad veinid
• Rikkalikud ja magusad veinid

Punase veini stiilid
• Kerged ja elegantsed veinid
• Värsked ja puuviljased veinid
• Mahedad ja puuviljased veinid
• Rikkalikud ja võimsad veinid
• Magusad ja kangestatud veinid

Roosa veini stiilid
• Karged ja kerged veinid
• Keskmiselt täidlased ja kuivad veinid
• Keskmiselt magusad veinid

Süvendage oma teadmisi veinimaailmast

Valge viinamarja sordid

• Chardonnay
• Sauvignon Blanc
• Riesling
• Chenin Blanc
• Pinot Grigio/Gris
• Gewürztraminer

Punase viinamarja sordid
• Cabernet Sauvignon
• Merlot Syrah/Shiraz
• Pinot Noir
• Grenache/Garnacha
• Tempranillo

Klassikalised Euroopa valged veinid
• Chablis
• Sancerre
• Riesling
• Albarino
• Grüner Veltliner
• Soave

Klassikalised Euroopa punased veinid
• Burgundia
• Bordeaux
• Rhône’i org
• Barolo
• Rioja

Klassikalised Uue Maailma valged veinid
• California Chardonnay
• Uus-Meremaa Sauvignon Blanc
• Austraalia Riesling
• Lõuna-Aafrika Chenin Blanc

Klassikalised Uue Maailma punased veinid
• California Cabernet Sauvignon
• Austraalia Shiraz
• Uus-Meremaa Pinot Noir
• Argentina Malbec

Maailma vahuveinid
• Šampanja
• Prosecco
• Cava
• Inglise vahuvein

Uurige veel veinide kohta

Tamme mõju veinile
• Tammevaadis mittehoitud ja tammevaadis hoitud valged veinid: Uus-Meremaa Sauvignon Blanc
• Tammevaadis mittehoitud ja tammevaadis hoitud punased veinid: Argentina Malbec

Kliima mõju veinile
• Jaheda kliima valged veinid: Vinho Verde
• Sooja kliima valged veinid: Languedoc’i Viognier
• Jaheda kliima punased veinid: Loire’i oru Cabernet Franc
• Sooja kliima punased veinid: California Zinfandel

Vanuse mõju veinile
• Noored ja küpsenud valged veinid Hunter Valley Semillon
• Noored ja küpsenud punased veinid: Bordeaux

Midagi täiesti teistsugust
• Traditsiooniline valge Rioja
• Vin Jaune
• Retsina
• Mullidega Shiraz Amarone
• Pedro Ximénez’e šerri

Kuidas sobitada veini ja toitu
• Vein kala ja mereandide juurde
• Vein valge liha kõrvale
• Vein ja vürtsikas liha
• Vein punane liha seltsi
• Vein ja juust
• Magustoiduveinid

Register



Veinimaailm. Veinimaitsmise lühikursus lehekülg 6
Veinimaailm. Veinimaitsmise lühikursus lehekülg 7
Veinimaailm. Veinimaitsmise lühikursus lehekülg 6
Veinimaailm. Veinimaitsmise lühikursus lehekülg 9



Raamatuga „Veinimaailm” seonduvad märksõnad: vein, sordid, viinamari, viinamarjakasvatus, veinitööstus, toidud, serveerimine, käsiraamatud


Raamatu „Veinimaailm” ilmumisandmed: Varrak, 2014



Soovitame lisaks väljaandele „Veinimaailm” vaadata ka neid trükiseid:


10 jahu soolastes ja magusates küpsetistes
10 jahu soolastes ja magusates küpsetistes

Hind: 34.90

10 Minutes to Table
10 Minutes to Table

Hind: 19.90

100 Classic Cakes
100 Classic Cakes

Hind: 9.90

100 küsimust toidust ja toitumisest
100 küsimust toidust ja toitumisest

Hind: 14.90

100 linnuliharooga
100 linnuliharooga

Hind: 19.90

100 magustoitu
100 magustoitu

Hind: 13.90

100 maitsetaime
100 maitsetaime

Hind: 13.90

100 parimat rahvapärast ravimit
100 parimat rahvapärast ravimit

Hind: 12.90

100 suppi, paja- ja vormirooga
100 suppi, paja- ja vormirooga

Hind: 14.90

100 trendirooga
100 trendirooga

Hind: 12.90

1000 parasta jälkiruokaa
1000 parasta jälkiruokaa

Hind: 17.90

1000 parasta pikkusuolaista
1000 parasta pikkusuolaista

Hind: 17.90

1000 parasta salaattia
1000 parasta salaattia

Hind: 17.90

101 argirooga
101 argirooga

Hind: 6.90

101 Brilliant Baking Ideas
101 Brilliant Baking Ideas

Hind: 14.90

101 Eesti toitu ja toiduainet
101 Eesti toitu ja toiduainet

Hind: 17.90

101 one-pot dishes
101 one-pot dishes

Hind: 8.90

150 suurepärast toitu munast
150 suurepärast toitu munast

Hind: 12.90

200 Fast & Easy Artisan Breads
200 Fast & Easy Artisan Breads

Hind: 15.90

201 tervislikku smuutit ja mahla lastele
201 tervislikku smuutit ja mahla lastele

Hind: 19.90

30 aastat pliidi ääres
30 aastat pliidi ääres

Hind: 14.90

300 Best Chocolate Recipes
300 Best Chocolate Recipes

Hind: 24.90

365 suppi
365 suppi

Hind: 8.90

400 Blender Cocktails
400 Blender Cocktails

Hind: 19.90

50 pulgajäätise retsepti
50 pulgajäätise retsepti

Hind: 17.90

500 šokolaadihõrgutist
500 šokolaadihõrgutist

Hind: 16.90

500 suppi
500 suppi

Hind: 14.90

7 eri moel
7 eri moel

Hind: 23.50

76 isemoodi hoidist
76 isemoodi hoidist

Hind: 7.90

<i>Sushi</i>
Sushi

Hind: 24.90

<i>Whoopie</i>-koogid
Whoopie-koogid

Hind: 19.50

Aastaring köögis
Aastaring köögis

Hind: 17.90

After-work Fast
After-work Fast

Hind: 9.90

Afternoon Tea Parties
Afternoon Tea Parties

Hind: 19.90

Ahjupanniroad
Ahjupanniroad

Hind: 23.32

Ahjuroad
Ahjuroad

Hind: 12.90


© OÜ Kirjavara Raamatupood • Registrikood 16003911 • kirjavara@kirjavara.ee • +372 501 2125

bottom design element