Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: Toiduained, joogidPsühholoogia

Gastrofüüsika
Uus söömisteadus


„Gastrofüüsika” on kõvakaaneline raamat sarjast Elav teadus. Raamatu seisukord: uus.

Gastrofüüsika Uus söömisteadus kaanepilt – front cover

Hind: 26.90


Autor: Charles Spence. Eessõna autorid: Orm Oja, Tõnis Siigur.


Inglise keelest tõlkinud Tiina Randus.


Originaali pealkiri: Gastrophysics: the new science of eating.


Toimetanud Triin Olvet. Keeletoimetaja: Helve Hennoste. Kaanefoto autor: Reti Kokk. Kujundanud Kaspar Ehlvest.


Sarja nimetus: Elav teadus.




„Gastrofüüsika” – tutvustus


Taldrikud on ümmargused ja valged. Noad ja kahvlid on siledast metallist. Sool ja pipar on käeulatuses. Te sööte ettearvatava roa ära ettearvataval viisil ja toidust saadud elamus ununeb niipea, kui söögilaua tagant tõusete. Aga kuidas maitseks seesama roog serveerituna kandilisest taldrikust, helbituna karvase varrega lusika abil ja heliga maitsestatuna? Kas ja kuidas te seda söömaaega mäletaksite?

Me sööme mitte ainult suu, vaid ka silmade, kõrvade, nina, mälu ja kujutlusvõimega. Maitseelamust kujundab miljon pisiasja, sealhulgas restorani või söögitoa helitaust, laudlina (või selle puudumine), ümber ringi levivad lõhnad, söögiriistade kaal, seltskond ja veel mitu muud taldrikuvälist tegurit. Isegi nii lihtne asi nagu küpse pirni hammustamine on äärmiselt keerukas ja mitut meelt hõlmav tegevus: aju peab kokku siduma aromaatse lõhna, maitse, tekstuuri, värvuse, samuti heli, mille hambad tekitavad, kui mahlast viljaliha haukavad, rääkimata pirnikoore krobelisusest.

Toidu ja joogi maitsmisel tekkiva multisensoorse elamuse üksikasju uuribki gastrofüüsika-nimeline uus söömisteadus, mis ühendab gastronoomia kulinaarsed saavutused ja psühhofüüsika taju-uuringud. Kõige värskemad avastused ja uuenduslikumad gastrofüüsikalised ideed proovitakse esmalt järele restoranis ning seejärel liiguvad need edasi pardatoitlustusse, haiglasööklasse, ketirestorani või kodukööki.

„Gastrofüüsika: uus söömisteadus” on sarja Elav teadus 13. raamat.

Raamatu „Gastrofüüsika: uus söömisteadus” autor Charles Spence on Oxfordi ülikooli professor ja eksperimentaalpsühholoog. Ta juhib oma uurimislaborit ja konsulteerib rahvusvahelisi ettevõtteid. Spence on tunnustatud teadusajakirjades avaldanud üle 500 artikli ning pälvinud mitu teadusauhinda.



Raamatu „Gastrofüüsika” sisukord

Raamatu „Gastrofüüsika” sisukord on veel sisestamata või see puudub sootuks.


Raamatuga „Gastrofüüsika” seonduvad märksõnad: kokandus, toidud, söömine, aistingud, emotsioonid, psühholoogilised aspektid, psühhofüüsika, toitumisharjumused, toitumisteadus



Raamatu „Gastrofüüsika” tehnilised andmed


„Gastrofüüsika” on kõvakaaneline raamat, 392 lk; 15,0 × 21,6 cm; ↔ 3,5 cm; 552 g.


Raamat „Gastrofüüsika” on Laos nr 1, saame postitada või kontorisse tuua samal või esimesel TÖÖPÄEVAL.


Raamatu „Gastrofüüsika” ilmumisandmed: Argo, 2018


ISBN/EAN: 9789949607532 (978-9949-607-53-2)

Ostan „Gastrofüüsika” hinnaga 26.90



Raamatuga „Gastrofüüsika” samast sarja(de)st:







© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525