Ostukorv
Kirjavara raamatupood




Otsing 


NB! Soovi korral iga ostuga kaasa kingitus! Vt Kingitused, tasuta kraam.




Teemad: KokaraamatudToiduained, joogid

50 pulgajäätise retsepti
Ice Kitchen


„50 pulgajäätise retsepti” on kõvakaaneline raamat. Raamatu seisukord: uus.

50 pulgajäätise retsepti Ice Kitchen kaanepilt – front cover

Hind: 17.90


Autorid: Cesar Roden, Nadia Roden.


Tõlkinud Nelly Orissaar.


Originaali pealkiri: Ice kitchen: 50 lolly recipes.


Toimetanud Janne Kukk. Illustratsioonid: Divya Scialo, Peter Roden. Fotod: Adam Slama.




„50 pulgajäätise retsepti” – tutvustus


Cesar ja Nadia Roden õpetavad oma jäätiseraamatuses kodus valmistatud pulgajäätiste valmistamist. Meelepärase pulgajäätise leiab siit nii väike kui ka suur jäätisesõber. Cesar ja Nadia Roden õpetavad oma kaunis retseptiraamatus, kuidas valmistada maitsvaid ja kauneid pulgajäätisi igale maitsele ja igaks puhuks. Raamatus on 50 gurmeejäätise retsepti koos leidlike kaunistamisvõtetega ja serveerimisnippidega ning samm-sammuliste õpetustega. Raamatu ICE KITCHEN: 50 pulgajäätise retsepti abil saavad jäätisevalmistamisega hakkama ka algajad. Iga jäätiseretsepti juures on selle jäätise pilt, kus vastav pulgajäätis on kogu oma ilus ja ahvatluses otsevaates korralikult näha. Jäätisretseptide valik on väga mitmekesine, nendes seast leiab nii klassikalisi maitsekombinatsioone kui ka erilisemaid katsetusi. Tutvuge raamatu sisukorraga, kas seal on mõni retsept, mis paneb suu vett jooksma.

Enne jäätiseretsepte on nõuannete ja töövõtete osa, kus kirjeldatakse pulgajäätise valmistamise põhitõdesid ja vajalike töövahendeid jäätise valmistamiseks. Pakutakse loomingulisi lahendusi, milliste vormide sisse pulgajäätisi valmistada ja mida kasutada pulkadeks, kuidas saada jäätistesse triibud ja pöörised ning hõljuvad koostisosad. Raamatus on jäätise serveerimissoovitused ja nõuandeid, kuidas oma tehtud jäätiseid kaunistada ja mida kasutada katteks.

Üks jäätiseretsept Prantsuse pööris raamatust 50 pulgajäätise retsepti. Selle retsepti leiate jäätiseraamatu 92. leheküljelt.

Prantsuse vanillikreem ja vaarikas moodustab oivalise koosluse, mistõttu on see koduste pulgajäätiste seas vaieldamatu lemmik.
Väike kogus vodkat hoiab ära vaarikate kõvaks külmumise.

Vaarikate jaoks:
300 g vaarikaid
100 g suhkrut
2 spl viina (soovi korral)
Vanillikreem:
4 dl täispiima
2 dl vahukoort
näputäis soola
1 vanillikaun
4 munakollast
120 g suhkrut

• Vaarikate ettevalmistamiseks pange vaarikad kaussi ning valge peale suhkur ja viin. Jätke vähemalt üheks tunniks või ööseks seisma, et mahl vaarikatest välja tuleks.
• Vanillikreemi valmistamiseks pange piim, vahukoor ja sool potti madalale kuumusele. Lõigake vanillikaun lahti, kraapige kaunast seemned potti ja lisage ka kaun. Kloppige munad suhkruga kuumuskindlas kausis lahti. Kui piimasegu hakkab keema tõusma, tõstke pott tulelt ja valge paari lusikatäie jagu piimasegu munasegusse. Kloppige hästi läbi ja valage seejärel tagasi potti. Kuumutage pidevalt segades väikesel või keskmisel kuumusel, kuni segu on nii paks, et jääb puuslusika külge. Ärge laske segul keema tõusta. Võite seda segu paksendamist teha ka vesivannil. Kurnake segu kohe läbi sõela ja laske jahtuda. Seejärel pange segu vähemalt 2 tunniks külmikusse jahtuma.
• Tampige kergelt vaarikasegu, kuid jätke mõned vaarikad peaaegu terveks.
• Asetage lusikaga jäätisevormidesse vaheldumisi kihtidena vanillikreemi ja vaarikasegu, jättes servast 5 mm jagu tühjaks, et segu saaks külmumisel paisuda. Segage kihte veidi omavahel jäätisepulgaga ja jätke jäätisepulgad oma kohale ning pange jäätised sügavkülma.
Täieliku pulgajäätiste valmistusõpetuse leiate raamatust 50 pulgajäätiste retsepti leheküljelt 22.

50 pulgajäätise retsepti – sisukord


Sissejuhatus

Töövõtted
Põhitõed pulgajäätise valmistamiseks
Pulgajäätise omadused
Vajalikud vahendid pulgajäätise valmistamiseks
Lõbus osa
Mängi vormidega
Lõbutse pulkadega
Triibud ja pöörised
Hõljuvad koostisosad
Kaunistused ja katted
Serveerimissoovitused
Valmistuskäik

Pulgajäätised
• Apelsini-sidrunijäätis
• Vaarika-laimijäätis
• Sidruni-ingverijäätis
• Põldmarjajäätis
• Maasika-vahukoorejäätis
• Ploomijäätis
• Meloni-basiilikujäätis
• Litši-sidrunheinajäätis
• Arbuusijäätis
• Maasika-piprajäätis
• Virsiku-vahukoorejäätis
• Mustika-jogurtijäätis
• Aprikoosi-pistaatsiajäätis
• Virsiku-estragonijäätis
• Verigreibi-campari-jäätis
• Pirni-ingverijäätis
• Kirsi-sõstrajäätis
• Mangojäätis
• Klementiini-veini-roosijäätis
• Ananassi-kookosejäätis
• Kookose-laimijäätis
• Banaanijäätis šokolaadikattega
• Jõhvika-apelsinijäätis
• Rabarberi-keedukreemijäätis
• Greibi-tähtaniisijäätis
• Hibiskuse-virsikujäätis
• Burgundia veini jäätis marjadega
• Mojito-jäätis
• Šerrijäätis rosinatega
• Mandlijäätis apelsiniõitega
• Pistaatsia-roosijäätis
• Piparmündipiimajäätis
• Kondenspiima-sidrunipudingujäätis
• Prantsuse pööris
• Apselsini-juustukoogijäätis
• Piima-meejäätis
• Cassata-jäätis
• Võikaramellijäätis
• Kulfijäätis
• Piimajäätis
• Vanillijäätis šokolaadikattega
• Karamellijäätis šokolaadiga
• Mehhiko šokolaadi jäätis
• Šokolaadi- ja vanillipööris
• Šokolaadijäätis
• Capuccino-jäätis
• Kohvijäätis
• Teejäätis
• Kurgi-laimijäätis
• Punapeedi-hapukoorejäätis


Raamatuga „50 pulgajäätise retsepti” seonduvad märksõnad: jäätis, külmutatud magustoidud, kokaraamatud



Raamatu „50 pulgajäätise retsepti” tehnilised andmed


„50 pulgajäätise retsepti” on kõvakaaneline raamat, 128 lk; 16,7 × 21,7 cm; ↔ 2,0 cm; 540 g.


Raamat „50 pulgajäätise retsepti” on Laos nr 2, saame postitada või kontorisse tuua tellimisjärgsel TÖÖPÄEVAL.


Raamatu „50 pulgajäätise retsepti” ilmumisandmed: Sinisukk, 2015


ISBN/EAN: 9789949342891 (978-9949-34-289-1)

Ostan „50 pulgajäätise retsepti” hinnaga 17.90



Soovitame lisaks väljaandele „50 pulgajäätise retsepti” vaadata ka neid trükiseid:


Supra
Supra

24.90


Minu pidu
Minu pidu

12.90


Jõulud
Jõulud

14.74


Osta 5
Osta 5

19.95






© Kirjavara OÜ • Registrikood 12272560 • kirjavara(ätike)kirjavara(punkt)ee • +372 501 5525